Uzman Dr Nezih Karaca

Uzman Dr Nezih Karaca

drnezihkaraca@gmail.com

Tüm Yazıları

Günümüzde sıklıkla dolgu uygulamaları yapılmaktadır. Yapılan işlemler alanında uzman hekim tarafından yapılmaz ise doğallıktan uzak estetik açıdan hoş olmayan sonuçlar ortaya çıkıyor. Dolgu işlemlerinde doğallığı yakalamak için dikkat edilmesi gereken birtakım noktalar bulunmaktadır. Doğal ve memnun edici sonuçlar için dolgu işlemlerinin uzman hekim tarafından uygulanması gerekir.

Doğal görünüm herkesin hakkı

Dolgu yönteminin tercih edilmesinin sebebi uygulama yönteminin kolay olması ve diğer operasyonlara kıyasla daha uygun fiyatlı olmasıdır. Kısa sürede yapılacak işlem ile istenen genç görünüm sağlanır. Lokal anestezi eşliğinde yapılan işlem uygulanacak bölgeye göre değişmekle beraber 40 dakika sürmektedir. Kalıcılık süresinde ise enjekte edilen madde önem taşı. Yaklaşık 4 ay ila 1 yıl arasında kalıcılık göstermektedir.

Haberin Devamı

Dolgu işleminde etkili madde kırışıklıkların altına enjekte edilerek problemli bölge doldurulur ve kötü görüntü giderilmeye çalışılır. Sıklıkla tercih edilen dolgu çeşitleri ise; hyalaüronik asit, sentetik, kolajen ve otolog dolgulardır. Günümüzde sıklıkla kullanılan ise hyalaüronik asit içeren dolgulardır. Tercih edilme sebebi ise enjekte edildiği bölgede kolajen üretimini uyarmasıdır.

Dikkat edilmesi gereken noktalar

Yaptırılan dolgu işleminden doğal ve memnun edici bir sonuçla ayrılmak her zaman mümkün olmuyor.  Mutlaka hekiminize kendinizi ve istediğiniz sonucu detaylıca anlatmanız gerekir. Hekiminize ameliyatı niçin istediğinizi net bir şekilde ifade etmeniz sayesinde ortak nokta bulaşabilirsiniz ve böylece istenen doğal sonuç elde edilir.

Bir diğer önemli nokta ise vücudunuza ve yüzünüzün şekline boyutuna uygun olacak şekilde işlemler yaptırmalısınız. Herkesin dudak, bölge ve benzeri yapıları farklıdır. Bu sebeple size hoş gelen bir görünüme sahip olmanız oldukça zorlu ameliyatlar gerektirebilir.

En doğal sonuç için tercih edilebilecek yöntemlerden biri ise dolgu miktarını zaman içerisinde yavaş yavaş arttırmaktır. Bu sayede az miktar ile istenen görünüm elde edilene kadar işlem devam edecektir. Kötü sonuçlar ile karşılaşma ihtimali düşük olacaktır.

Haberin Devamı

Dolgu çeşitleri farklı özelliklere sahiptir ve her sorun için aynı dolgu kullanılamaz. Şikayetçi olduğunuz bölgesi doğru belirleyerek hekime danışmalısınız.

Dolgu yaptırma işlemini alanında uzman olmayan kişilerde uygularsa geri dönüşü olmayan sağlık problemlerine yol açabilir. Bu sebeple karar vereceğiniz asıl nokta hekimin uzmanlı olmalı işlemin ne kadar yapıldığı değil.

İşlem yaptıracağınız merkeze karar verirken gerekli imkanların sağlandığına ve steril olduğuna emin olun. Ya da enjekte edilebilir dolgu maddesi satın almayın. Bu maddelerin içeriği bilinmediği için hayati tehlikelere yol açabilir.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nezih Karaca

www.instagram.com/drnezihkaraca/