Uzman Dr Nezih Karaca

Uzman Dr Nezih Karaca

drnezihkaraca@gmail.com

Tüm Yazıları

Oluşan kırışıklıkları tamamen ortadan kaldırmak mümkün değildir fakat yeni oluşacak kırışıklıkların önüne geçilebilir. Kırışıklık tedavisine başlamadan önce kişinin şikayetleri dinlenir ve yüzü detaylıca incelenir. İnceleme sonucu ise tercih edilecek tedavi yöntemine karar verilir. Kırışıklık tedavileri şikayetlere göre çeşitlense de tedavide ana amaç ciltteki elastin ve kolajen üretimini tetikleyerek desteklemektir. Bu sayede cilt daha parlak, canlı ve pürüzsüz bir görünüme kavuşabilir.

Günümüzde sıklıkla tercih edilen tedavi yöntemleri

Haberin Devamı

Günümüzde kırışıklık tedavisi için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemleri detaylıca incelemek gerekirse;

1- Botoks yöntemi

Botoks (Botulinum toksini), yüzdeki kırışıklıkları tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Botoks, sinirlerden kaslara giden sinyalleri önler. Botoks enjekte edilen kas kasılamaz. Bu durum ise kırışıklıkların gevşemesini ve yumuşamasını sağlar. Genellikle alın çizgileri, kaz ayakları ve kaş çatma çizgilerinde kullanılmaktadır. İşlemi birkaç dakika süren botoksun gözle görülür etkisi ise 7 - 14 gün arasında ortaya çıkmaktadır.

2- Dolgu yöntemi

Dolgu yöntemi yüz bölgesinde görülen sarkma ve çöküklere uygulanmaktadır. Yaş alma ile beraber hacim kaybeden şakak bölgesine de dolgu işlemi uygulanabilir. Dolgu uygulamasında ise ilk adım uygulama yapılacak bölgelerin belirlenmesidir. Ardından lokal anestezi ile işleme başlanır. Kırışıklık sorunu bile belirlenen bölgelere iğne yardımı ile dolgu enjeksiyonu yapılır.

3- Somon DNA aşı yöntemi

Somon DNA aşısı içeriğinde bulunan maddeler sayesinde etkinliği kanıtlanmış bir yöntemdir. Uygulama sonrası cildin yeniden yapılanmasına yardımcı olur. Cildin nem dengesini sağlar ve parlak görünmesini destekler. Tüm yüz ve dekolteye uygulanabilen bir yöntemdir. Uygulama aşaması ise oldukça kolaydır. İşlem yapılacak bölgeler belirlendikten sonra ince uçlu iğneler ile enjekte yapılır.

4- Yüz mezoterapisi yöntemi

Cilt gençleştirmede kullanılan en etkili yöntemlerdendir. Özellikle yüz ve boyun çevresindeki ince çizgilerin giderilmesi için tercih edilmektedir. Kırışıklık ve sarkma sorunu için kısa sürede gözle görülür bir fark yaratır. İşlemin uygulanması ise yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Uygulama yapılacak bölge temizlendikten sonra mezoterapi enjekte edilir.

Haberin Devamı

5- Fraksiyonel radyofrekans yöntemi

Radyofrekans yöntemi sayesinde cildin en alt tabakasına ulaşmak mümkündür. Bu sayede derin kırışıklıklar tedavi edilerek kişiye daha genç bir görünüm kazandırılabilir. İlk seans sonrasında bile işlemin etkileri görülebilir. Kişilerin ihtiyacına göre değişmekle beraber 3 - 8 seans uygulama yapılabilir. 20 - 30 dakika süren işlemde yüz bölgesine lazerli bir cihaz yardımı ile uygulanır. İşlem sonrası yüz bölgesinde hafif kızarıklar oluşabilir ancak bu kızarıklar gün içinde kendiliğinden geçecektir.

5- Örümcek ağı yöntemi

Ameliyatsız yüz germe yöntemlerinden biridir. Bu yöntem sayesinde kişiye rahatsızlık veren kırışıklıkların olduğu bölgeler medikal ipler ile gerdirilir. İhtiyaca göre yüz, boyun ve dekolte bölgelerine uygulama yapılabilir. Yaklaşık 30 dakika süren işlem sonucunda yüzde herhangi bir iz kalmaz. İşlemin kalıcılığı ise 2 - 3 yılı bulabilmektedir.

Haberin Devamı

 

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nezih Karaca

www.instagram.com/drnezihkaraca/