Uzman Dr Nezih Karaca

Uzman Dr Nezih Karaca

drnezihkaraca@gmail.com

Tüm Yazıları

Doğru ve etkili sonuçlar alabilmek için mutlaka alanında uzman ve tecrübeye sahip dermatolog hekim ile görüşülmesi gerekir. Yanlış uygulamalar geri dönüşü zor sebeplere yol açabilir.

Erkek tipi saç dökülmesinde etkili yöntemler

Saç ekimi yerine erkek tipi saç dökülmesinde etkili yöntemleri mezoterapi, serum, ilaç kullanımı, bitkisel serumlar ve saç ekimidir. Bu yöntemleri detaylı olarak incelemek gerekirse;

Mezoterapi: Saç mezoterapisi, FDA (Amerika Sağlık Örgütü) tarafından onaylı bir yöntemdir. Sonuçları ise en etkili olan tedavi yöntemidir. İşlem esnasında mikroenjeksiyon sayesinde cildin fonksiyonel tabakası uyarılarak saç kökünün ihtiyacı olan mineral, vitamin ve düzenleyiciler enjekte edilir. Lokal olarak uygulanan bu yöntem her yaştan kadın ve erkeğe uygulanabilir.

Haberin Devamı

Serum: Serumlar içerikleri sayesinde saçı besleyen kılcal damarları genişleterek saç köklerini besler. Bu sayede var olan saçlar kalınlaşırken yeni saçların çıkmasını destekler. Saç derisine topikal olarak uygulanan serumlar etkili sonuçlar alınması için tercih edilir.

İlaç kullanımı: Hastalar önerilen ilaçları doktor kontrolünde kullanabilirler. İlaçlar ile 18 yaş ve büyük erkeklerde %90’ında saçların güçlendiği ve yeni saç çıkmasında etkili olduğu görülmüştür. Özellikle saç dökülmesi yeni başlayan kişilerde oldukça etkili sonuçlar gözlenmiştir. Etkili ve kalıcı sonuçlar için ilacın doktor kontrolünde en az 1 yıl kullanılması önerilir.

Bitkisel serumlar: Bitkisel saç serumları saç derisine direkt olarak nüfuz eder. Uzun süre saç derisinde kaldığı için diğer yöntemlerden ayrılır.  Saç tipinize uygun serumun tercih edilmesi başarılı sonuçlar için oldukça önemlidir. Haftada en fazla 3 kez kullanılması ve yeterli miktarda uygulanması önerilir.

 

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nezih Karaca

www.instagram.com/drnezihkaraca/