Uzman Dr Nezih Karaca

Uzman Dr Nezih Karaca

drnezihkaraca@gmail.com

Tüm Yazıları

Yaşlanma belirtisinin en büyük sinyali kaşların aşağıya düşmesidir. Çeşitli yöntemleri olan kaş kaldırma işlemleri ile kaşlar yukarı kaldırılarak daha genç ve dinamik bakışlara kavuşmanız mümkün.

Kaşlar yüz ifadesini oldukça etkiler. Kaş asimetrisi ve düşüklüğü ifadeyi aşağıya geçerek kişiyi kötü gösterebilir. Zaman içerisinde yaş alınması, göz kapaklarında yaşanan sorunlar kaşların düşmesine zemin hazırlar.

Gelişen teknoloji sayesinde ameliyatsız yöntemler gelişmiştir. İple kaş aldırma yöntemi sayesinde dikiş gibi uygulamalara gerek kalmadan kişinin istediği görünümü elde edilebilir.

Haberin Devamı

İple kaş kaldırma yöntemi sayesinde cerrahi operasyonlarda yaşanan riskler ve komplikasyonlar ortada kaldırılmıştır.

 İşlemin uygulanması ise oldukça kolaydır. Lokal anestezi altında gerçekleştirilen işlemde özel ipler cilt altına yerleştirilir. Yaklaşık 30 dakika süren işlemde kendi kendine çözülen ipler deri altına yerleştirilir. Kaş üzerinden açılan küçük bir delik sayesinde işleme başlanır.

Kişinin dilediği şekilde kaldırılır ve işlem tamamlanır. Yerleştirilen ipler citl altında zaman içerisinde çözülerek kaş bölgesinde kolajen ve elastin üretimini destekler.

Herhangi bir kesi, dikiş gibi cerrahi yöntemlere başvurulmadığı için işlem tamamlandığında iz, kızarıklık ya da morarma görülmez. Doğal duruşlu kalkık kaş görüntüsü elde edilir.  Kalkan kaşlar sayesinde ciltte hafifçe geri oluşur. Bu sayede yüzde kalkık ve sıkı bir görünüm kazanır.

En merak edilen soru: Kaş tekrar düşer mi?

İşlem sonrasında kişilerin en merak ettiği soru kaldırılan kaşın tekrar düşüp düşmeyeceği oluyor. Kaş bölgesi hareketli kaslara sahiptir ve yapılan yüz mimiklerinden etkilenmektedir. Ancak tekrar kaş düşmesinin önüne geçebilmek için çift ip tekniği kullanılır. Kullanılan bu yöntemde kişinin anatomik yapısına uygun olan çift ip seçilir ve askılanır. Bu sayede tek ipe binen yük miktarı azaltılarak ipler eşit olarak paylaşır. Tekrardan kaş düşme ihtimali ise ortadan kaldırılır.

İple kaş kaldırma yönteminin avantajları

İple kaş kaldırma yöntemi diğer alternatiflerine kıyasla en sık tercih edilendir. Bunun en büyük sebebi ise çok daha avantajlı olmasıdır. İşlem boyunca herhangi bir cerrahi işlem, kesi yapılmadığı için riski olmayan bir yöntemdir. Bununla beraber cerrahi komplikasyon yaşanma ihtimali de yoktur. Kaş kaldırma işleminden sonra ödem, morarma ya da kızarıklık yaşanmaz ve kişi hemen günlük hayatına geri dönebilir. Kullanılan ipler sayesinde kaş bölgesinde kolajen ve elastib üretimi destleklenir kişi daha genç bir görünüme kavuşur. Bakışlar ise daha genç ve sağlıklı bir görünüm kazanır.