Uzman Klinik Psikolog Melda Yakupoğlu

Uzman Klinik Psikolog Melda Yakupoğlu

meldayakupoglu@hotmail.com

Tüm Yazıları

14 Şubat Sevgililer Günü’nde çiftlerin yapması ve yapmaması gereken davranışlara bu yazımda değindim.

Çiftler ilişkilerini çok fazla diğer insanlarla kıyaslama eğilimi içerisinde olabiliyorlar. Örneğin arkadaşlarının ilişkilerinin nasıl gittiği ile, onların tatilleri, onların birbirlerine yaptıkları sürprizler ile, onların maddi durumları ile kıyaslayabiliyorlar. Bu kıyas içerisinde kendisinden memnun olan ya da "Ben bir şeyleri iyi yapabiliyorum" diyebilen çok az insan var. Çünkü beyniniz eksik noktaları bulup onları telafi edebilmek üzerine çalışıyor. Eksikleri görüyor. Bu da birçok zaman pozitif olanlardan çok negatif olanlara odaklanmanıza neden oluyor. Gidilmeyen yerlerin, yapılmayan sürprizlerin sevgi ile bağlantısı olduğu düşünülüyor. Oysa bir ilişkide herkesin sevgi gösterme şekli farklıdır. Kimi insan bunları yapmaktan hoşlanmaz ancak çok sevip değer gösterebilir, kimisi de bunları yapar ama yeterince değer göstermeyebilir. İşte 14 Şubat’ta yapılmayan sürprizler, alınmayan hediyeler, sevgi ile alakalı değildir. Elbette insan bir ilişki içerisinde değer görmek ve sevildiğini hissetmek ister. Bunun için bir günden ziyade resmin bütününe odaklanın. 

Haberin Devamı

Gerçekten sizin için neler yaptı? İlişkinize emek verdiğini düşünüyor musunuz? Sizi sevdiğini yeterince hissediyor musunuz? Bazen hediye almasından çok sizin ihtiyaçlarınızı fark edip çözüm odaklı olmasından da anlayabilirsiniz sevildiğinizi. Gereksiz kıyaslamalardan kaçınmalı, sürprizler elzem olmamalıdır. Sevdiğinizi ve sevildiğinizi hissetmeniz önemlidir. Yine de sürpriz yapmak güzel bir jest olacaktır. Tabii insanların bu noktada algıları bir restoranda yemek yemek, hediye almak, baş başa kalmak yönünde olsa da böyle günler için kendi emeğiniz ile yapılmış sürprizleri tercih etmek karşınızdaki kişinin kendisini daha özel hissetmesine yardımcı olacaktır. Örneğin onun hayatınızda olmasının yarattığı farklılıkları ve onu neden sevdiğinize dair duygularınızı ifade ettiğiniz notlar yazabilirsiniz. Ayrıca sevgililer gününde ilişkinizin daha iyi olabilmesi için birbirinizden neleri beklediğinize dair konuşabilirsiniz. İlk tanıştığınız günü canlandırabilirsiniz.

Haberin Devamı

İlişkiler ihmal edilmemesi gereken nadir bulunan bir bitki gibidir, ancak sevgi ile yetiştirirseniz büyür. Sevgi gününüz kutlu olsun.