Geri Dön

Pepeçura tarifi

1 yaş ve sonrası bebekler için glütensiz tatlı yapmak istiyorsanız 'Pepeçura'yı deneyin!

Pepeçura tarifi
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 kg siyah üzüm
1 bardak mısır unu
2 bardak su
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Pepeçura Nasıl Yapılır?

Üzümler temizledikten sonra dalından ayıklayıp tencerenin içinde 2 bardak su ile pişirilir.

Ortalama yarım saat kadar pişirdikten sonra tencerenin içinde robot alarak parçalanır ve bütün malzeme süzgeçten geçirilir. Posaları atılır.

Kalan üzüm suyu tekrar tencereye alınır, mısır ununu ilave edilip koyu kıvam alıncaya kadar ortalama yarım saat boyunca pişirilir.

Ilındığında sızma zeytinyağı ile karıştırılır.

Üzüm oldukça şekerli bir meyvedir bu sebeple şeker ilavesi gereksizdir. Ama daha da tatlandırmak isterseniz, ocaktan indirdikten sonra 1 çorba kaşığı pekmez ilave edebilirsiniz.

Dyt.Figen Fişekçi Üvez’in notu:

Tatlı alternatifi olarak oluşturulan bu tarifte, siyah üzüm antoksidan bir madde olan resveratrol içeriği, demir, kalsiyum, magnezyum, A ve C vitaminlerinden zengin bir meyve. Mısır unu ile yapılıyor olması glüten hassasiyeti olan çocuklar için tarifi kullanılabilir hale getiriyor.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber