Plasenta

Plasenta

Son dakika plasenta haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan plasenta gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan plasenta haber sayfamızda...

Plasenta

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 283 plasenta haberi bulunmuştur.
Damardan plastik alıyoruz
Damardan plastik alıyoruz Türkiye’de yapılan araştırmada, tıbbi tedavide kullanılan serumlardan kana doğrudan mikroplastik geçtiğini belirlendi. 1 litrelik serumda 65 adet mikroplastik saptandı. Uzmanlar, plastik yerine cam serum kullanılmasını öneriyor.
18.03.2024 Gündem
Sistite karşı plasenta aşısı
Sistite karşı plasenta aşısı Plasenta aşısının, kronik sistite sahip kişiler için umut olabileceği açıklandı. ABD’de Wayne State Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan çalışmada, 12 yıla kadar interstisyel sistit hastası olan 10 kişinin mesane kasına birkaç enjeksiyon plesanta aşısı yapıldı.
27.12.2023 Dünya
44 yaşında anne olmuştu! Oğlunun plasentasından yapılan hapları kullanıyor
44 yaşında anne olmuştu! Oğlunun plasentasından yapılan hapları kullanıyor 'Keeping Up with the Kardashians' adlı reality şovuyla tanınan Kourtney Kardashian, geçtiğimiz ayın başlarında Travis Barker ile evliliğinden dünyaya gelen, Rocky adını verdikleri oğlunu kucağına almıştı. Ünlü isim, sağlığa iyi geldiğini öne sürerek; bebeğinin plasentasından yapılan hapları kullanmaya başladığını açıkladı.
2.12.2023 Cadde
Sperm ve yumurtasız tam insan embriyosu modeli geliştirildi
Sperm ve yumurtasız tam insan embriyosu modeli geliştirildi Kök hücreden üretilen embriyo modellerinin gebeliğin fazla bilinmeyen ilk evresine ışık tutması umuluyor.
7.09.2023 Dünya
Damar tıkanıklığında kök hücre tedavisi
Damar tıkanıklığında kök hücre tedavisi Damarlarının tamamına yakını tıkalı ve bypass yapılamayan, ilaç tedavisine yanıt vermeyen hastalara kendi dokularından veya uygun antijenik özellikte hazır kök hücreler kullanılarak damarsız bölgesinde hızla yeni damar oluşturulabiliyor.
19.08.2023 Pazar
Grip değil sivrisinek ısırığı! 'İlk belirti kabuklu yaralar' diyerek açıkladı
Grip değil sivrisinek ısırığı! 'İlk belirti kabuklu yaralar' diyerek açıkladı Yaz aylarının gelmesi ile birlikte sinek ve sivrisinek ısırıkları birçok kişinin korkulu rüyası haline geldi. Sinek ısırığı şikayeti ile hastaneye başvuran insan sayısının her yıl arttığına dikkat çeken uzmanlar, bu durumun neden olacağı rahatsızlıklar konusunda uyarıyor.
16.08.2023 Genel Sağlık
Zehra bebek, 211 günlük mücadelesinden zaferle çıktı
Zehra bebek, 211 günlük mücadelesinden zaferle çıktı İstanbul’da 24 haftalıkken 650 gram doğan Zehra Demir'in boyu bir kalem kadardı. Anne karnından alınır alınmaz entübe edilip ısı ve nemi korumak için naylon torbaya sarılı bir şekilde yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Ekipler minik Zehra'yı yaşatabilmek için mücadele verdi ve 211 gün sonra mutlu son geldi.
6.08.2023 Haberler
Kalem kadar doğan Zehra bebekten  211 gün sonra haber geldi!
Kalem kadar doğan Zehra bebekten 211 gün sonra haber geldi! İstanbul’da 24 haftalıkken 650 gram doğan Zehra Demir'in boyu bir kalem kadardı. Anne karnından alınır alınmaz entübe edilip ısı ve nemi korumak için naylon torbaya sarılı bir şekilde yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Ekipler minik Zehra'yı yaşatabilmek için mücadele verdi ve 211 gün sonra mutlu son geldi.
6.08.2023 Gündem
Kök hücreden insan embriyosu üretildi
Kök hücreden insan embriyosu üretildi İngiliz ve Amerikalı bilim insanları, yumurta ve sperm olmadan kök hücreyle sentetik insan embriyosu üretti. Bu buluş, etik tartışmaları da beraberinde getirdi.
16.06.2023 Dünya
Kök hücre hayat verdi
Kök hücre hayat verdi İngiltere’de Bristol Kalp Enstitüsü’nden Profesör Massimo Caputo, plasentadan alınan kök hücreleri kullanarak “dünyada ilk” niteliğinde bir operasyon yaparak bir çocuğu kurtardığını açıkladı.
21.12.2022 Dünya
Dünya literatürüne giren siyam ikizleri taburcu oluyor
Dünya literatürüne giren siyam ikizleri taburcu oluyor Cezayir’de yaşayan Kherkhar ailesinin 1,5 yaşındaki siyam ikizleri Safaa ve Shiffa, sadece hazırlık aşaması bile 6 ay süren büyük bir operasyonla, geçtiğimiz Haziran ayında birbirlerinden ayrıldı. 4 aydır hastanedeki tedavileri süren ikizler, nihayet taburcu olma aşamasına geldi. Dünya literatürüne de girecek operasyonun detaylarını Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Veli Karaaltın, ilk kez anlattı.
23.10.2022 Haberler
9 saat süren operasyon! Dünya literatürüne giren siyam ikizleri taburcu oluyor
9 saat süren operasyon! Dünya literatürüne giren siyam ikizleri taburcu oluyor Cezayir’de yaşayan Kherkhar ailesinin 1,5 yaşındaki siyam ikizleri Safaa ve Shiffa, sadece hazırlık aşaması bile 6 ay süren büyük bir operasyonla, geçtiğimiz Haziran ayında birbirlerinden ayrıldı. 4 aydır hastanedeki tedavileri süren ikizler, nihayet taburcu olma aşamasına geldi. Dünya literatürüne de girecek operasyonun detaylarını Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Veli Karaaltın, ilk kez anlattı.
23.10.2022 Gündem
Anne karnındaki bebeklerin ciğerleri ve beyinlerinde toksik hava kirliliği parçacıkları bulundu
Anne karnındaki bebeklerin ciğerleri ve beyinlerinde toksik hava kirliliği parçacıkları bulundu Anne karnındaki bebeklerin akciğer, karaciğer ve beyinlerinde hava kirliliği kaynaklı zehirli parçacıklar bulundu. Dünya nüfusunun yüzde 90'ı, hava kirliliğinin DSÖ standartlarının üzerinde olduğu yerlerde yaşamını sürdürüyor.
7.10.2022 Dünya
Doğumu temizlik görevlisi yaptırdı, bebek sakat kaldı
Doğumu temizlik görevlisi yaptırdı, bebek sakat kaldı Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki devlet hastanesinde doğum yapan Şevval Sarıgöz’ün bebeği sakat kaldı.
8.09.2022 Gündem
Hastanede 'temizlik görevlisinin doğum yaptırdığı bebek sakat kaldı' iddiası
Hastanede 'temizlik görevlisinin doğum yaptırdığı bebek sakat kaldı' iddiası Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, devlet hastanesinde 15 Ağustos’ta doğum yapan genç kadının bebeği sakat kaldı. Doğumu doktorun değil, temizlik görevlisinin yaptırdığı iddia edildi.
7.09.2022 Gündem
MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ | Maymun çiçeği nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir? Türkiye'de ilk maymun çiçeği virüsü hangi ilde görüldü?
MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ | Maymun çiçeği nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir? Türkiye'de ilk maymun çiçeği virüsü hangi ilde görüldü? Maymun Çiçeği dünyada yayılırken ilk vaka Türkiye'de tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca üzücü haberi son dakika ile duyurdu. Bu gelişmenin hemen ardından "Maymun çiçeği nedir, nasıl bulaşır, tedavisi nedir? Türkiye'de ilk maymun çiçeği hangi ilde görüldü?" sorusu art arda geldi. İşte detaylar...
30.06.2022 Gündem
Rüyalarla ilgili bilinmeyen gerçek! '15 dakika içinde yazılması gerek' deyip açıkladı
Rüyalarla ilgili bilinmeyen gerçek! '15 dakika içinde yazılması gerek' deyip açıkladı Google'da en çok aratılan şeylerden bir tanesi de rüya tabirleri. Peki bu tabirler ne kadar gerçeği yansıtıyor? Sevdiğiniz veya yakınınızla ilgili endişelendiğiniz bir rüya kendi psikolojik sağlığınızla ilgili alarm veriyor olabilir. Psikolog ve Rüya Analisti Ahmet Öztürk, "Kötü ve saçma rüya yoktur, görülen her rüya kişinin annesiyle, kendisiyle ilgilidir ve çözülmesi gerekir" diyor.
7.06.2022 Gündem
Eski inançlar günümüzde de sürüyor! Kıyamet alameti sayıyorlar...
Eski inançlar günümüzde de sürüyor! Kıyamet alameti sayıyorlar... Kötü bir rüya görünce akan suya anlatmak, şifa için okunmuş su içmek, dilekleri kağıda yazıp suya atmak, yere çömelerek su içmek, suya kurban kesmek... Tüm bunlar aslında Türk halkları arasında yüzyıllardır süregelen bir inancın parçası. Bizi bunları yapmaya iten sebebin altında yatanlar ise oldukça ilginç.
7.06.2022 Gündem
Uzmanı uyardı! 42 yaş altı maymun çiçeği enfeksiyonuna açık
Uzmanı uyardı! 42 yaş altı maymun çiçeği enfeksiyonuna açık Maymun çiçeğinin Kongo ve Birleşik Krallık olarak iki ayrı türü olduğunu belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nafiz Koçak, Kongo türünde yüzde 10’a kadar ölüm riski olduğunu söyledi. Koçak, "Dünya çapında 42 yaşın altındaki popülasyon, çiçek hastalığı aşılama programlarının uygulamasının sonlandırılması nedeniyle enfeksiyona açık durumdadır. Çiçek hastalığı aşıları önleyici tedbir olarak kullanılabilir" dedi.
29.05.2022 Gündem
Kordon kanıyla hangi hastalıklar tedavi ediliyor?
Kordon kanıyla hangi hastalıklar tedavi ediliyor? Kök hücre açısından zengin kordon kanı lenfomadan lösemiye kadar birçok kanser hastalığının tedavisinde umut ışığı oluyor. Histoloji ve Embriyoloji Uzmanı Prof. Dr. Utku Ateş, “Kordon kanı lösemi, lenfoma ve talasemi gibi bazı kan ve lenf kanser türlerinde etkin ve alternatif bir kök hücre kaynağı” dedi.
25.05.2022 Çocuk Sağlığı
MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ NEDİR, öldürücü mü, nasıl bulaşır? Maymun Çiçeği Hastalığı (Monkeypox) belirtileri neler, Trükiye'de görüldü mü?
MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ NEDİR, öldürücü mü, nasıl bulaşır? Maymun Çiçeği Hastalığı (Monkeypox) belirtileri neler, Trükiye'de görüldü mü? Maymun çiçeği virüsü olarak bilinen hastalığa yol açan ise Monkeypox adlı bir virüstür. Şu ana kadar 13 ülkede tespit edilen maymun çiçeği hastalığı, orta ve Batı Afrika bölgelerinde ortaya çıkıyor. Virüs nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) acil toplanarak değerlendirmelerde bulundu. Peki, maymun çiçeği hastalığı nedir, nasıl bulaşır?
22.05.2022 Sağlık
Türkiye'de Maymun çiçeği virüsü görüldü mü? Maymun çiçeği virüsü nedir, tedavisi var mı?
Türkiye'de Maymun çiçeği virüsü görüldü mü? Maymun çiçeği virüsü nedir, tedavisi var mı? Maymun çiçeği virüsü Avrupa'da yayılıyor. Dünyanın yeni korkusu olan virüs hakkında bilgi almak isteyenler "Maymun çiçeği virüsü nedir, nasıl bulaşır? Maymun çiçeği virüsü tedavisi var mı?" sorularına cevap arıyor. İlk
22.05.2022 Gündem
Maymun çiçeği virüsü nedir, nasıl bulaşır? Maymun çiçeği virüsü belirtileri nelerdir, nasıl geçer, tedavisi var mı?
Maymun çiçeği virüsü nedir, nasıl bulaşır? Maymun çiçeği virüsü belirtileri nelerdir, nasıl geçer, tedavisi var mı? Son dakika haberleri arasında yer alan maymun çiçeği virüsü ile ilgili araştırmalar devam ediyor. İlk olarak İngiltere'de görülen maymun çiçeği virüsü kısa sürede farklı ülkelere de yayıldı. Dünyanın gündemine oturan maymun çiçeği virüsü hakkında sorular peş peşe geldi. Peki Maymun çiçeği virüsü nedir, nasıl bulaşır? Maymun çiçeği virüsü belirtileri nelerdir, nasıl geçer, tedavisi var mı? İşte konuya ilişkin bilinmesi ve dikkat edilmesi gerekenler...
21.05.2022 Gündem
MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ nedir, belirtileri nelerdir? Maymun Çiçeği virüsü (Monkeypox) hangi ülkelerde görüldü?
MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ nedir, belirtileri nelerdir? Maymun Çiçeği virüsü (Monkeypox) hangi ülkelerde görüldü? Maymun Çiçeği virüsü vaka sayılarının son olarak iki ülkede (İsveç-İtalya) görülmesinin ardından birçok kişi Maymun Çiçeği virüsü nedir, belirtileri nelerdir, tedavisi var mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki Maymun Çiçeği virüsü nedir belirtileri nelerdir?
20.05.2022 Gündem
36. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?
36. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur? Bebeğinizin 36. haftadaki gelişimine ve doğuma yaklaşırken hayatınızdaki değişikliklere göz atalım.
10.05.2022 Gebelik Hesaplama

Benzer Haber Etiketleri

Plasenta ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.