Gündem PÖH Polis Özel Harekat fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları ne zaman?

PÖH Polis Özel Harekat fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları ne zaman?

15.12.2016 - 12:09 | Son Güncellenme:

PÖH başvuru sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Başvuru sonuçlarına göre adaylar fiziki yeterlilik ve mülakat sınavına katılacaklar. Peki Polis Özel Harekat mülakat sınavları ne zaman?

PÖH Polis Özel Harekat fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları ne zaman

Polis Akademisi 31 Ekim 2016 tarihinde yaptığı duyuruyla, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM), özel harekat polisi yetiştirmek üzere, en az lise veya dengi okullardan mezun ve 28 yaşından gün almamış 10.000 erkek adayı alınacağını ilan etmiştir. 2 Kasım 2016 tarihinde başlayan başvuruların sonuçları, T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile Polis Akademisinin resmi internet adresinden, 13 Aralık 2016 tarihinde açıklanmıştır. Polis Akademisinden yapılan açıklamaya göre, 19. Dönem POMEM Özel Harekat Branşı sınavına başvuru yapan ve para yatıran bazı adayların ödeme bilgileri, banka tarafından sisteme eksik girilmiştir. Bu adayların sınav giriş bilgilerini görüntüleyemediği anlaşılmıştır. 14 Aralık 2016 tarihi itibariyle banka, adayların dekont bilgilerini güncellemiş ve sisteme girmiştir. Buna rağmen sınav bilgilerini görüntüleyemeyen adaylardan, Polis Akademisinin resmi internet sitesinde bulunan dilekçe örneğini doldurarak, 0312 462 87 numarasına faks çekmeleri istenmiştir.

Haberin Devamı

Polis Akademisi Özel Harekat Polis Alımı Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM), özel harekat polisi olarak yetiştirmek üzere alınacak adayların sınavı, 19 Aralık 2016 - 15 Ocak 2017 (25 Aralık,31 Aralık 2016 ve 01 Ocak 2017 günleri hariç) tarihleri arasında yer alan 25 gün süresince gerçekleştirilecek. Adaylar hangi tarihte ve sınav merkezinde sınava alınacaklarını, Polis Akademisinin resmi internet sitesinden öğrenebilecekler. Sınav giriş bilgileri, adaylara posta ya da başka bir yolla bildirilmeyecek, internetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğinde olacak.

19. Dönem POMEM Özel Harekat polisi sınavı için bu sene yaklaşık 280.000 aday başvurmuştur. Adaylar önce sağlık kontrolünden geçirilecek, giriş sınavları; fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı şeklinde yapılacaktır. Bu aşamalara ilişkin tarih ve yer bilgileri, adaylara internet yoluyla duyurulacaktır. Sınav için çağrılan adaylar sınava giderken yanlarında;

Haberin Devamı

1. T.C. kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı,

2. T.C. kimlik numarası yazılı beyanı. Adaylar 11 haneli T.C. kimlik numaralarını ve bu kimlik numarasının kendilerine ait olduğunu, sınav başvuru dilekçesinin ilgili bölümüne, kendi el yazıları ile yazacaklardır.

3. Polis Akademisinin resmi internet sitesinde bulunan sınav başvuru dilekçesinin, tam ve eksiksiz doldurulmuş çıktısı,

4. Yine Polis Akademisi resmi sitesinde yayınlanan aday sağlık bilgilendirme formunun, tam ve eksiksiz olarak doldurulmuş çıktısı,

5. Adayların fiziki yeterlilik sınavı parkuruna katılmasına mani teşkil edecek bir sağlık probleminin olmadığına dair beyanı. Bu evrak da Polis Akademisinin web sitesinde bulunmaktadır.

6. Adayın eğitim durumunu gösteren, lise, ön lisans, lisans diplomasının ya da geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi. (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa, YÖK Başkanlığından denklik belgesi de alınmalıdır.)

7. Son 1 yıl içinde çekilmiş 4 adet biyometrik fotoğraf,

Haberin Devamı

8. Adayın ve evli ise eşinin sabıka kaydı olmadığını ifade eden yazılı beyanları, (sınav başvuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday kendi el yazısı ile kendisinin ve evli ise eşinin sabıka kaydı durumunu yazacaktır.)

9. Yaş düzeltmesi yaptırıldıysa, buna dair onaylı belge,

10. Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit ya da Vazife Malulü olanların eş veya çocuklarından, Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığınca verilen şehitlik veya vazife malullük belgesinin Kurumca onaylı örneği,

11. Sınav ücretinin yatırılması ve yatırıldığına dair banka dekontu,

12. Sınav Giriş Belgesini getireceklerdir.

Bütün bu evraklara ve formlara ilave olarak, fiziksel yeterlilik sınavına girecek adaylar, spor kıyafetlerini de yanlarında getireceklerdir.