Portakallı ve karamelli kek tarifi
Soğuk havalarda içinizi ısıtacak ve lezzetine doyamayacağınız bir kek tarifi paylaşıyoruz. Portakallı ve karamelli keki; çayın, kahvenin ya da sütün yanında yiyebilirsiniz. İçerisine katacağınız çikolata parçacıkları ile karamelin ve portakalın birleşimi ortaya mükemmel bir lezzet çıkaracaktır. İşte portakallı ve karamelli kek tarifi… - Milliyet.com.tr Özel/ Gülşah Karaman
Malzemeler
-3 yumurta
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı şeker
-1 portakal kabuğu rendesi
-1 su bardağı portakal suyu
-3 su bardağı kadar un
-Çikolata parçaları
-Kabartma tozu
Karamel için;
-1 su bardağı şeker
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 paket krema
Portakallı ve Karamelli Kek Nasıl Yapılır?
Karamel yapımı;
-Öncelikle işe karameli yaparak başlayın.
-1 su bardağı şekeri kararıncaya kadar kısık ateşte karıştırın. Şeker kahverengi olacak ve sıvılaşacaktır.
-Bu noktada ocağın altını çok fazla açmayın ve yanmaması için mutlaka sürekli karıştırmaya devam edin.
-Şeker kendini saldığında 1 paket kremayı içine dökün ve karıştırmaya devam edin.
-Son olarak ocağın altını kapatın ve içerisine 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyin.
-Yaptığınız karameli bir yağlı kağıdın üzerine serin ve donması için buzdolabına kaldırın. (İsterseniz dışarıda da bekletebilirsiniz.)
Keki için;
-3 yumurtayı bir kabın içinde hafif rengi dönene kadar çırpın.
-Daha sonra şekeri ilave edin ve açık bir renk alana kadar çırpmaya devam edin.
-Sonra yarım su bardağı sıvı yağını ilave edin ve karıştırın.
-Portakal suyu ve portakal rendesini ilave edin.
-Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve çırpın.
-Son olarak çırpıcıyı bir kenara alın, karışımın içerisine çikolata parçacıkları ekleyin.
-Bu noktada spatula ile alttan üste doğru kek karışımını karıştırın.
-İçerisi yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş kek kalıbınıza harcınızı dökün.
-Buzluktan çıkardığınız donmuş karamelleri minik minik kare şeklinde kesin.
-Kek kalıbınıza döktüğünüz harcın içerisine karamelleri, eşit bir şekilde bastırın.
-Karamellerin yukarı çıkmamasına dikkat edin.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dakika pişirin.
-Fırından çıkardığınızda çekmesi için 15 dakika dışarıda kesmeden bekletin.
Afiyet olsun…