Geri Dön

Portakallı ve karamelli kek tarifi

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak ve lezzetine doyamayacağınız bir kek tarifi paylaşıyoruz. Portakallı ve karamelli keki; çayın, kahvenin ya da sütün yanında yiyebilirsiniz. İçerisine katacağınız çikolata parçacıkları ile karamelin ve portakalın birleşimi ortaya mükemmel bir lezzet çıkaracaktır. İşte portakallı ve karamelli kek tarifi… - Milliyet.com.tr Özel/ Gülşah Karaman

Portakallı ve karamelli kek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-3 yumurta
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı şeker
-1 portakal kabuğu rendesi
-1 su bardağı portakal suyu
-3 su bardağı kadar un
-Çikolata parçaları
-Kabartma tozu

Karamel için;
-1 su bardağı şeker
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 paket krema

Portakallı ve Karamelli Kek Nasıl Yapılır?

Karamel yapımı;

-Öncelikle işe karameli yaparak başlayın.

-1 su bardağı şekeri kararıncaya kadar kısık ateşte karıştırın. Şeker kahverengi olacak ve sıvılaşacaktır.

-Bu noktada ocağın altını çok fazla açmayın ve yanmaması için mutlaka sürekli karıştırmaya devam edin.

-Şeker kendini saldığında 1 paket kremayı içine dökün ve karıştırmaya devam edin.

-Son olarak ocağın altını kapatın ve içerisine 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyin.

-Yaptığınız karameli bir yağlı kağıdın üzerine serin ve donması için buzdolabına kaldırın. (İsterseniz dışarıda da bekletebilirsiniz.)

Keki için;

-3 yumurtayı bir kabın içinde hafif rengi dönene kadar çırpın.

-Daha sonra şekeri ilave edin ve açık bir renk alana kadar çırpmaya devam edin.

-Sonra yarım su bardağı sıvı yağını ilave edin ve karıştırın.

-Portakal suyu ve portakal rendesini ilave edin.

-Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve çırpın.

-Son olarak çırpıcıyı bir kenara alın, karışımın içerisine çikolata parçacıkları ekleyin.

-Bu noktada spatula ile alttan üste doğru kek karışımını karıştırın.

-İçerisi yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş kek kalıbınıza harcınızı dökün.

-Buzluktan çıkardığınız donmuş karamelleri minik minik kare şeklinde kesin.

-Kek kalıbınıza döktüğünüz harcın içerisine karamelleri, eşit bir şekilde bastırın.

-Karamellerin yukarı çıkmamasına dikkat edin.

-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dakika pişirin.

-Fırından çıkardığınızda çekmesi için 15 dakika dışarıda kesmeden bekletin.

Afiyet olsun…

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber