Piyano Kek Tarifi
Yumuşacık keki, lezzetli ve hafif muhallebisi ve müthiş sunumuyla piyano kek tarifini sizinle paylaşıyoruz. Çay veya kahvenin yanında servis edebileceğiniz bu lezzeti evinizde mutlaka deneyin. Peki, piyano kek nasıl yapılır? İşte piyano kek tarifi...
Malzemeler
Kek için:
2 yumurta
Yarım bardak şeker
Yarım bardak sıvıyağ
Yarım bardak süt
2 kaşık kakao
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 bardak un
Islatmak için:
1 bardak süt
Muhallebisi için:
3 bardak süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
200 ml. krema
Üzerine:
Kakao
Piyano Kek Nasıl Yapılır?
1. adım: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Süt, sıvıyağ, kakao ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edin.
2. adım: Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra yağladığınız cam tepsiye boşaltın. 180 derecelik önceden ısıttığınız fırında pişirin.
3. adım: Bir tencerede süt, şeker ve unu sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra 5 dakika da kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. Soğuyunca kremayı da ekleyip çırpın.
4. adım: Kek fırında çıkınca sütle ıslatın.
Son adım: Üzerine muhallebiyi döktükten sonra kakao eleyin.
Afiyet olsun.