Tavada ıslak kek tarifi
Pratik olduğu kadar lezzetli ve yumuşacık tavada ıslak kek tarifini sizinle paylaşıyoruz. Fırın kullanmadan hızlıca hazırlayabileceğiniz bu keki mutlaka deneyin. Peki, tavada ıslak kek nasıl yapılır? İşte tavada ıslak kek tarifi...
Malzemeler
3 yumurta
1,5 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 kaşık kakao
3 bardak un
Sosu için:
3 bardak süt
3 kaşık şeker
2 tatlı kaşığı nişasta
2 kaşık kakao
Tavada Islak Kek Nasıl Yapılır?
1. adım: Yumurta ve şekeri köpürttükten sonra süt, sıvıyağ, vanilya, kakao ve kabartma tozunu ilave edip çırpın.
2. adım: Unu da ekleyip karıştırın. Yağlayıp unladığınız yapışmaz tavaya boşaltın.
3. adım: Alüminyum folyoyu ocağın gözünü kapatacak büyüklükte 4 kez katlayıp ocağa koyun.
5. adım: Üzerine de tavayı koyun. Ocağın altını kısıp kapağını iyice kapatın. 40 dakika kadar pişirin.
6. adım: Bir süre dinlendirdikten sonra başka bir kaba ters çevirin.
7. adım: Sosu için tencereye bütün malzemeleri alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin.
Son adım: Sosu ve kek ılıdıktan sonra üzerine döküp servis edin.
Afiyet olsun.