Siyaset Putin geliyor

Putin geliyor

09.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin Kudüs kararından sonra Rus lider Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak pazartesi Ankara’ya geliyor. İki lider arasında bu yıl içinde gerçekleşecek 6’ncı görüşmede Kudüs krizinin yanı sıra Suriye krizi de masada olacak

Putin geliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak pazartesi günü Ankara’ya resmi ziyarette bulunacak. Erdoğan ile Putin’in görüşmelerinin ana gündem maddelerini Kudüs sorunu ile Suriye’deki gelişmeler oluşturacak. ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan kararı imzalamasının ardından Putin’in Ankara’ya yapacağı ziyaret dikkat çekici hale geldi. Türkiye ile Rusya arasında bu yıl içindeki yakınlaşma ve temas trafiği öne çıktı. Erdoğan ile Putin, bu yıl içinde beş kez yüz yüze görüşmüş ve 14 kez de telefon görüşmesi yapmıştı. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak, 11 Aralık 2017 tarihinde ülkemize bir ziyarette bulunacaktır. Cumhurbaşkanımız ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin’in Ankara’da gerçekleştirecekleri görüşmelerde, Türkiye ve Rusya arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra, başta Kudüs konusundaki son gelişmeler ile Suriye’deki durum olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında da görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.”