Cinsel SağlıkŞarap, Kadın ve Cinsellik

Şarap, Kadın ve Cinsellik

17.05.2010 - 13:04 | Son Güncellenme:

Şarap, kadının cinsel arzusunu artırıyor...

Şarap, Kadın ve Cinsellik

Uzmanlar tarafından yapılan bir araştırmaya göre, günde bir veya iki kadeh şarap içen kadınların diğer kadınlara oranla cinsel arzularının daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kırmızı şarabın kadınlarda vücudun anahtar alanlarına kan akışını arttırdığını söyleyen İtalyan araştırmacılar, güçlü bir antioksidan olan (sağlıklı dokuları ve hücreleri koruyucu maddeler içeren) kırmızı şarabın az içilirse kalbe faydalı olduğunu ve aynı zamanda güçlü bir afrodizyak içerdiğini belirtti.

Araştırmaya başlamadan önce katılımcıların cinsel hayatını incelediklerini belirten uzmanlar, "İlk önce katılımcıları 3 farklı gruba ayırdık. Yeşil çay içenler, alkolü fazla tüketenler ve kırmızı şarap içenler şeklinde," açıklamasında bulundu. 50 ile 18 yaş aralığındaki 800 kadının üzerinde yapılan araştırmada, bu 3 gruba seks hayatıyla ilgili sorular soruldu ve libidoları ölçüldü. Yapılan bu araştırma sonucunda günde iki bardak kırmızı şarap içen kadınların oluşturduğu grubun, diğer iki gruba göre cinsel arzularının daha yüksek olduğu görüldü.

Haberin Devamı

Bu araştırmada şarap içen kadınların cinsel istekleri yüzde 27,3 olduğu gözlenirken, günde bir bardak içenlerin yüzde 25,9, içmeyenlerin ise yüzde 24,4 olduğu ortaya çıktı.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
KEŞFETYENİ
Vasiyet davası görüldü Tuğçe Tayfur yine durmadı!
Vasiyet davası görüldü Tuğçe Tayfur yine durmadı!

Cadde | 30.04.2025 - 17:50

Ferdi Tayfur'un vasiyetnamesinin açılması davasının ikinci duruşması Muğla'nın Marmaris ilçesinde gerçekleştirildi. Dava sonrası Ferdi Tayfur'un kızı Tuğçe Tayfur'dan imalı paylaşım geldi.

Yazarlar