Gündem SGK, Bağ-Kur ve GSS Borç Sorgulama İşlemleri Artık Çok Kolay!

SGK, Bağ-Kur ve GSS Borç Sorgulama İşlemleri Artık Çok Kolay!

05.03.2015 - 17:00 | Son Güncellenme:

İnternet üzerinden GSS, BAĞ-KUR ve SGK prim borçlarınızı kolayca öğrenebilirsiniz. Borç sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını detaylı olarak haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGK, Bağ-Kur ve GSS Borç Sorgulama İşlemleri Artık Çok Kolay

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, vatandaşların işlerini kolaylaştırması adına hizmete sunmuş olduğu bir diğer uygulaması da, SGK borç sorgulama ekranıdır. Dijital ortam aracılığı ile tek bir kimlik doğrulaması ve bir şifre ile, SGK borç sorgulaması yapmanız, artık zor ve karışık bir işlem olmaktan çıkmıştır.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

Sosyal Güvenlik Kurumu, SGK borç sorgulama işleminin yapılması için iki farklı yöntem geliştirmiştir. Bu geliştirmiş olduğu yöntemlerden biri e-devlet şifresi kullanılarak e-devlet sistemi üzerinden yapılan sorgulama, diğeri ise, şifre kullanılmadan online tahsilat sistemi üzerinden yapılan sorgulamadır.

E-Devlet şifresi ile E-Devlet sisteminden yapılan SGK borç sorgulama işlemi için izlemeniz gereken adımlar şöyledir;

İlk olarak, E-Devlet resmi adresine giriş yapınız. Devamında açılan sayfada yer alan, T.C kimlik numarası ve E-Devlet şifresi bölümlerini doldurarak borç sorgulamanızı başlatabilirsiniz.

Şimdi de daha kolay olan ve yaygın olarak kullanılan bir uygulama olan onlinetahsilat yönteminden bahsedelim. Daha yaygın olarak kullanılıyor çünkü, şifre kullanımına gerek yoktur. Bu durumda, online tahsilat uygulaması kullanılarak yapılan borç sorgulama işlemi şöyledir;

Haberin Devamı
  • Online tahsilat resmi internet adresine giriş yapınız.
  • Açılan sayfada ‘web tahsilat’ başlığı ile bulunan tabloya geliniz.
  • Devamında bu tabloda ‘borç sorgulama’ başlığı ile düzenlenmiş bir alan görceksiniz.
  • Burada ‘sorgu türü’, ‘sorgu tipi’, ‘sicil no’, ‘güvenlik kodu’ şeklinde bölümler bulunmaktadır.
  • Ardından, ‘sorgu türü’ bölümüne, bağlı olduğunuz kurumu giriniz. Yani SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kurumlarından bağlı olduğunuz kurumu seçiniz.
  • ‘sorgu tipi’ bölümünde ise, yine bağlı olduğunuz kuruma göre seçim yapınız.
  • Bu bölümlere istenilen bu bilgileriniz ile doldurunuz.
  • Son aşama olarak ise ‘borç sorgula’ seçeneğine tıklayınız.

SGK borç sorgulaması dışında, eğer Genel Sağlık Sigortası borç sorgulaması da yapmak istiyorsanız, yapmanız gereken, bu bölümde yer alan ‘diğer ödemeler’ seçeneğini tıklamak olacaktır. Fakat bu durumda ‘sorgu tipi’ seçeneğine ‘GSS prim’ seçeneğini işaretlemeniz gerekecektir. Bu işlemlerden sonra ise, aynı SGK borç sorgulama işleminde olduğu gibi, T.C. kimlik numaranızı ilgili alana yazınız. Devamında, ekranda yer alan güvenlik kodunu da ilgili alana giriniz ve GSS borç sorgulamanızı tamamlayınız.