Gündem SGK borç, GSS borç ve BAĞ-KUR borç sorgulama

SGK borç, GSS borç ve BAĞ-KUR borç sorgulama

03.04.2015 - 10:57 | Son Güncellenme:

SGK borç sorgulama işleminizi online olarak kolayca yapabilirsiniz. SGK borç sorgulama işleminin tüm detaylarını ve SGK borç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını haberimizde bulabilirsiniz.

SGK borç, GSS borç ve BAĞ-KUR borç sorgulama

İnternet kullanımın artması ile birlikte artık bir çok işlemi online olarak yapma imkanı kurumlar tarafından bizlere sunulmaktadır. Özellikle mobil teknolojilerde meydana gelen gelişme ile artık elimizde buluna mobil cihazlar ile her ortamda internet hizmetinden faydalanabiliyoruz. Mobil teknolojinin bu denli gelişmesine paralel olarak internet kullanımı da artış göstermiştir. Bu artışa kayıtsız kalmayan bir çok kurum ve kuruluş ise online olarak hizmet sunmaya başlamıştır. Bu kurumlardan birisi de Sosyal Güvenlik Kurumu'dur. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sunmuş olduğu hizmetlerden birisi de SGK borç sorgulama işlemidir. Bu uygulama ile birlikte artık sizde SGK' ya bağlı olarak ne kadar borcunuzun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Biz bu yazımızda sizlere SGK borç sorgulama işleminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi vereceğiz. Eğer sizde SGK borç sorgulama işlemi yapmak istiyorsanız yazımızı okumanız yararınıza olacaktır.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Eğer sizde SGK borç sorgulama işlemini yerine getirmek istiyorsanız bu sorgulama işlemini iki farklı yoldan yapabilirsiniz. Sorgulama işlemini yapabileceğiniz yollardan birisi E-Devlet sistemidir. E-Devlet sistemi üzerinden yapılan sorgulamalarda şifrenizin olması gerekmektedir. Şifreniz yoksa sorgulama yapamazsınız. E-Devlet üzerinden sorgulama yapmak için www.sgk.gov.tr adresine giriş yapıp açılacak olan sayfada kimliğimi şimdi doğrula butonuna basarak karşınıza çıkan sayfada TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek SGK borç sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.

SGK borç sorgulama işlemini yapabileceğiniz bir diğer yol ise şifresiz olarak yapılan online tahsilat uygulanmasıdır. Bu uygulamadan şifreye ihtiyaç duymadan kolay bir şekilde yararlanabilirsiniz. SGK borç sorgulama işlemini sizde şifresiz olarak yapmak istiyorsanız onlinetahsilat.sgk.gov.tr adresine giriş yapıp alt kısımda yer alan adımları yerine getirerek sorgulamanızı yapabilirsiniz. Bu yazımızda ağırlıklı olarak online tahsilat yönteminden bahsetmemizin sebebi bu yöntemin oldukça pratik ve kullanımının kolay olmasıdır.

Haberin Devamı

Bir üst kısımda yer alan adrese tıkladıktan sonra açılacak olan sayfada karşınıza web tahsilat yazılı bir kutucuk bu kutucuğu bulduktan sonra borç sorgulama başlığını bu bölümde karşınıza çıkacaktır. Bu bölüme giriş yapınız daha sonra bu alanda sizden bir kaç bilgiyi girmeniz istenecektir. Bu bilgiler sorgu türü, sorgu tipi, sicil no ve güvenlik kodudur. Sorgu türü yazan alana bağlı olduğunuz kurumu belirleyerek doldurunuz. Yani SSK' ya bağlı iseni 4A, BAG-KUR'a bağlı iseniz 4B ve Emekli Sandığı'na bağlı iseniz 4C seçeneğini belirlemeniz gerekmektedir. Bu belirlemeleri dikkatli yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde sorgulama işleminizi yerine getirmeniz mümkün değildir. Bu işlemi de yaptıktan sonra sorgu tipi yazan alanı da yine aynı şekilde bağlı olduğunuz kuruma göre doldurunuz. İstenilen bilgileri ilgili alanlara girdikten sonra son olarak borç sorgula butonuna basınız. Artık sizde şifresiz olarak SGK borç sorgulama işlemini yerine getirmiş olacaksınız.

Haberin Devamı

SGK borç sorgulama işleminin yanında birde Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemini de yapmak istiyorsanız bu alanda bulunan diğer borçlar seçeneğini seçiniz. Daha sonra sorgu tipi yazan bölüme GSS prim başlığını giriniz. Bu belirlemeden sonra SGK borç sorgulama işleminde olduğu gibi sizden yapmanız gereken adımları aynı sıra ile takip ediniz. Tüm bu işlemleri yerine getirdikten sonra artık sizde Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemini yerine getirmiş olacaksınız.