Gündem SGK Borç ve GSS, BAĞKUR Borç Sorgulama İşlemleri ve Detayları

SGK Borç ve GSS, BAĞKUR Borç Sorgulama İşlemleri ve Detayları

27.03.2015 - 12:33 | Son Güncellenme:

SGK, GSS VE BAĞ-KUR prim borçlarınızı online olarak sorgulayabilirsiniz. SGK borç sorgulama işlemini online olarak yapabilmek ve SGK borç sorgulama hakkında detaylı bilgi almak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

SGK Borç ve GSS, BAĞKUR Borç Sorgulama İşlemleri ve Detayları

Vatandaşlar rahat bir yaşlılık dönemi geçirmek için iş hayatları bittiği zaman emekli olmak isterler. Vatandaşlar emekli olabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı bir şekilde çalışmaları ve her ay düzenli olarak Sosyal Güvenlik Kurumuna belli miktarlarda prim ve sigorta ödemeleri gerekmektedir. Bu ödenen prim ve sigortalar sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların hastane ve kaza masraflarını karşıladığı gibi vatandaşın emeklilik yaşı geldiği zaman vatandaşı emekli yapmaktadır. Vatandaşlar bunlardan faydalanabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumuna her ay prim ve sigortalar yatırmaktadır. Yatırılan prim ve sigortalar dolduğu zaman ve vatandaşın emekli yaşı geldiğinde vatandaş emekli olabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumuna yatırdığımız bu prim ve sigortaları geciktirdiğimiz zaman veya yatırmadığımız zaman Sosyal Güvenlik Kurumuna bir borç oluşmuş olur. SGK borç sorgulama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumlarına giderek yapabildiğimiz gibi artık internet üzerinden de yapabilirsiniz. İnternet üzerinden şifresiz olarak SGK borç sorgulama işlemi Sosyal Güvenlik Kurumunun web tahsilat sayfasından yapılabilir. Sosyal Güvenlik Kurumu E-Devlet hizmetleri altında yer aldığı için SGK borç sorgulama işlemini E-Devlet sistemi üzerinden E-Devlet şifresi ile de yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

Şifresiz olarak SGK borç sorgulama işlemi için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun web tahsilat sayfasına giriş yapılmalıdır. Bu sayfada bağlı olduğumuz kuruma göre SGK borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sayfada bulunan sorgu türü seçeneğinde bağlı olduğunuz kuruma göre seçerek işleminize devam edebilirsiniz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar sorgu türüne 4A işveren ödemelerini seçmelidir. Sorgu tipi seçeneğine ise çalıştığı iş türü hangisine daha fazla uyuyor ise onu seçmelidir. Son olarak SSK sicil numarası ve güvenlik kodu sisteme girildikten sonra sorgulama işlemi tamamlanmış olur. BAĞ-KUR altında çalışan vatandaşlar ise sorgu türü seçeneğine 4B sigortalı ödemeleri sorgu tipi seçeneğine de bağ-kur geçmiş dönem seçmelidir. Sisteme T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu girildikten sonra sorgulama işlemi tamamlanmış olur. Genel Sağlık sigortası borç sorgulama işlemi için sorgu türü seçeneğine diğer ödemeler sorgu tipi seçeneğine ise GSS prim seçeneği seçilmelidir. T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu girildikten sonra sorgulama işlemi tamamlanmış olur.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinden SGK borç sorgulama işlemi için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sağ tarafta bulunan sisteme giriş linki tıklandıktan sonra T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi sisteme girerek E-devlet sistemine giriş yapmış olursunuz. E-Devlet şifreniz yok ise istediğiniz PTT şubesine üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu bit nüfus kâğıdı ile E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler altında Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. SGK borç sorgulama işlemini bağlı olduğunuz kuruma göre yapabilirsiniz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri, BAĞ-KUR’a bağlı olan vatandaşlar 4B hizmetleri, emekli sandığına bağlı olan vatandaşlar da 4C hizmetleri altından SGK borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler.