Gündem SGK Hizmet Dökümü alarak SSK Borç Sorgulama işlemi nasıl yapılır?

SGK Hizmet Dökümü alarak SSK Borç Sorgulama işlemi nasıl yapılır?

22.08.2015 - 22:36 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü alarak SSK borcunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Bu haberimizde SGK hizmet dökümü alma ve SGK sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını detaylı olarak bulabilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü alarak SSK Borç Sorgulama işlemi nasıl yapılır

Vatandaşların sosyal hak ve özgürlüklerini koruyan ve vatandaşların iş hayatı boyunca sigortalı olarak çalışmasına olanak sağlayan bir kurum olan Sosyal Güvenlik Kurumu, ülkemizde çalışmalarını sürdürmektedir. Kişilerin daha mutlu, sağlıklı ve refah seviyesinin yüksek olduğu bir yaşam sürmesini hedefleyen Sosyal Güvenlik Kurumu, bu amacı doğrultusunda birçok uygulamasını vatandaşlara sunmaktadır. Son yıllarda, gittikçe ilerleyen internet ve bilişim sistemlerinin yardımı ileSosyal Güvenlik Kurumu, koordine etmiş olduğu uygulamalarını, sanal ortam aracılığı ile de vatandaşlara ulaştırmaya başlamıştır. Böylece, vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili işlemlerini, bulundukları yerden, yorulmadan ve fazla vakit kaybetmeden yapabilmektedirler.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Bilindiği gibi, Sosyal Güvenlik Kurumu, yapısı içinde üç farklı sigorta kolunu bulundurmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun koordine etmiş olduğu bu üç sigorta kolu ise; SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı şeklindedir. Bu sigorta kollarının isimleri daha sonradan sırası ile 4A, 4B ve 4C şeklinde düzenlenmiştir. Bu üç sigorta kollarından birine bağlı olarak çalışan vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sunmuş olduğu imkanlardan faydalanabilmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu, çalışmalarını vatandaşlara ulaştırırken, yapısında bulunan bu üç sigorta koluna göre, uygulamalarında farklılıklar gösterebilmektedir. Bu nedenle, vatandaşlar bağlı oldukları Sosyal Güvenlik Kurumu sigorta kolunu iyi bilmeli ve takip etmelidir.

Haberin Devamı

Şimdi aşağıda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından koordine edilen bir takım işlemleri anlatacağız. Sizler de bu bilgileri okuyarak merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

SGK Hizmet DökümüSorgulama: Bir Sosyal Güvenlik Kurumu uygulaması olan SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri, sigortalı olarak çalışan vatandaşların, çalıştıkları süreç içerisinde yapmış oldukları tüm faaliyetlerinin yazılı olduğu sanal bir dosyadır. SGK hizmet dökümü içerisinde çalışan ile ilgili bu bilgiler, oluş sırasına göre kronolojik olarak düzenlenmiştir.Sanal ortam üzerinden kontrol edilebilen SGK hizmet dökümü işlemlerinizi, aşağıda anlatmış olduğumuz gibi, pratik bir şekilde takip edebilir ve SGK hizmet dökümü bilgilerinize ulaşabilirsiniz;

İnternet aracılığı ileSGK hizmet dökümü işlemlerinizi yapabilmek için, başlangıç olarak, www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Sonrasında, burada karşınıza çıkan sayfanın üst bölümünün sağında "E-Hizmetler" başlığı adı ile düzenlenmiş bölüme geliniz.

Daha sonra, yeni açılan platformun sol tarafında bulunan harfleri göreceksiniz.

Bu işleminizin daha kısa sürmesi için buradaki harfler arasından "S" harfini seçebilirsiniz.

Haberin Devamı

Burada açılacak olan seçeneklerden "Sosyal Güvenlik Kurumu" seçeneğine geliniz.

Daha sonra buradan, "4A Hizmetler""4B Hizmetler""4C Hizmetler" şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi yapınız.

Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.

SGK Sorgulama: Bir Sosyal Güvenlik Kurumu uygulaması olan SGK sorgulama işlemleri, sigortalı olarak çalışan vatandaşların, çalıştıkları süreç içerisinde, bağlı olarak çalıştıkları sigorta kolu ile ilgili merak etmiş oldukları bilgileri kontrol etmelerine yardımcı olan bir uygulamadır. SGK sorgulama işlemlerini yapan vatandaşlar; prim miktarlarının ne olduğunun bilgisine, sigortalı olarak işe başlama tarihlerinin bilgisine, toplam gün sayılarının bilgisine ve son olarak ay içinde ödenen gün sayılarının bilgisine gibi bilgilere ulaşabilmektedirler. Sanal ortam üzerinden kontrol edilebilen SGK sorgulama işlemlerinizi, aşağıda anlatmış olduğumuz gibi, pratik bir şekilde takip edebilir ve merak ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz;

Haberin Devamı

İnternet aracılığı ile SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, ilk önce internetten www.turkiye.gov.tr sitesine giriş yapınız.

Daha sonra e-devlet şifrenizi istenilen bölüme yazınız.

Açılan sayfanın sağ kısmında yer alan "E-Hizmetler" sekmesine tıklayınız.

Yeni açılan sayfanın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) seçeneğinden kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

SSK ya da 4A Sorgulama: Bir Sosyal Güvenlik Kurumu uygulaması olan SSK ya da 4A sorgulama işlemleri, sigortalı olarak çalışan vatandaşların, çalıştıkları süreç içerisinde, bağlı olarak çalıştıkları 4A yani SSK sigorta kolu ile ilgili merak etmiş oldukları bilgileri kontrol etmelerine yardımcı olan bir uygulamadır. SSK (4A) sorgulama işlemlerini yapan vatandaşlar; prim miktarlarının ne olduğunun bilgisine, sigortalı olarak işe başlama tarihlerinin bilgisine, toplam gün sayılarının bilgisine ve son olarak ay içinde ödenen gün sayılarının bilgisine gibi bilgilere ulaşabilmektedirler. Sanal ortam üzerinden kontrol edilebilen SSK (4A) sorgulama işlemlerinizi, aşağıda anlatmış olduğumuz gibi, pratik bir şekilde takip edebilir ve merak ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz;

Haberin Devamı

İnternet aracılığı ile SSK yani 4A sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için, e-devlet kapısı sistemi kanalı ile ve sonraburada e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SSK (4A) sorgulaması işlemleriniz için, e-devlet kapısı sistemi üzerinden, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK sorgulaması işlemleri ile aynı şekildedir.

Tabi burada farklı olarak, işlem yapmak istediğiniz bölümü seçerken SGK yerine SSK ya da diğer ismi ile4A bölümünü seçmeniz yeterli olacaktır.