Gündem SGK Hizmet Dökümü ile SSK Sigorta Sorgulama İşlemleri Burada!

SGK Hizmet Dökümü ile SSK Sigorta Sorgulama İşlemleri Burada!

04.03.2015 - 16:04 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü ile SSK sigorta işlemleri internet üzerinden oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir. SGK hizmet dökümü alarak sigorta sorgulama işlemi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü ile SSK Sigorta Sorgulama İşlemleri Burada

SGK hizmet dökümü sayesinde vatandaşlar sigortalarının yatıp yatmadığını, sigorta primlerinin ne kadar yattığını, SSK prim sorgulama gibi bilgilerin hepsine ulaşabiliriz. Gelişen internet teknolojisini en iyi kullanan kurumlardan biri olan Sosyal güvenlik Kurumundan şifresiz olarak SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilmekteyiz. Bir de E-Devlet şifresi ile E-Devlet internet sayfasından SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilmekteyiz.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ

SİGORTA SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

Şifresiz olarak SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumunun E-SGM uygulamasına giriş yapılmalıdır. Uygulamada bulunan uyruklardan T.C. uyruğunu seçtikten sonra sistem bizden bazı kimlik bilgilerini isteyecektir. T.C. kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olduğunuz il, doğum tarihiniz ve cilt numaranızı girdikten sonra bir de güvenlik kodunu gerekli yere girmeliyiz. Bu işlemlerden sonra uygulamaya giriş yapmış bulunuyoruz. Uygulamanın üst kısmında bulunan seçeneklerden hizmet sekmesi altında 4A hizmet belgesini seçersek SSK hizmet dökümü belgesi, 4B hizmet belgesini seçersek de Bağ-Kur hizmet dökümü belgesine ulaşabiliriz.

Haberin Devamı

E-Devlet şifresi ile E-Devlet internet sitesinden SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilmek için öncelikle E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise E-Devlet şifresine sahip olabilmek için T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile 2 TL bir ücret karşılığında herhangi bir PTT şubesine giderek E-Devlet şifresine sahip olabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra E-Devletin internet sayfasına giriş yapmalısınız. Siteye girdikten sonra E-Hizmetler sayfasını açmalıyız. Hizmetler arasında Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilmek için sol tarafta bulunan harflerden S harfini seçmeliyiz. Karşımıza Sosyal Güvenlik Kurumu çıkacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinden bağlı olduğumuz kuruma göre SGK hizmet dökümü belgesini seçebilirsiniz. Seçtiğimiz zaman karşımıza kimlik doğrulama sayfası gelecektir. Bu sayfaya T.C. kimlik numaramızı ve E-Devlet şifremizi girerek SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabiliriz.