Siyaset 65 yıllık ortaklığımızı yok saymak küstahlıktır

65 yıllık ortaklığımızı yok saymak küstahlıktır

31.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’den sonra NATO’nun Türkiye’nin itirazına rağmen Rakka operasyonunda PKK-PYD-YPG’ye destek olmasını eleştiren Bahçeli, “Bu adeta ülkemize meydan okur gibi 65 yıllık bir ortaklık ve üyelik hukukunu yok saymaktır” dedi

65 yıllık ortaklığımızı yok saymak küstahlıktır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, NATO Zirvesi’nde, Türkiye’nin, PKK-PYD-YPG’nin Rakka operasyonunda kullanılmaması önerisinin reddedilmesine sert tepki göstererek, “kabul edemeyeceğimiz çifte standart ve art niyetlilik” değerlendirmesini yaptı. Beşiktaş’ın şampiyonluğunu kutlayan Bahçeli, “asıl olan hayattır, hayat da Beşiktaş’tır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bahçeli, dün MHP’nin Meclis grup toplantısında özetle şöyle konuştu:

ÇİFTE STANDART: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 25 Mayıs’ta Brüksel’de katıldığı NATO Zirvesi’nde aklımızın yatmadığı, ister istemez acaba diye sorguladığımız bazı kararlar alınmıştır. Bu kararlardan ön önemlisi, NATO’nun IŞİD’le mücadeleye katılacak olmasıdır. Ancak NATO’nun yalnızca IŞİD’e odaklanması, Rakka operasyonu için daha çok hava desteği sağlamayı öne alması, ayrıca istihbarat toplanması ve paylaşılmasıyla askeri faaliyetlerinin sınırlı kalacak olması kuşku ve kaygılarımızı artırmaktadır. Gündemde PKK-PYD-YPG yoktur. Türkiye’nin, Rakka operasyonunda PKK-PYD-YPG’nin kullanılmaması önerisinin reddi kabul edemeyeceğimiz çifte standart ve art niyetlilik olarak yorumlanmalıdır.

Haberin Devamı

NATO BU KADAR UCUZ MU?: ABD, tüm itiraz ve eleştirilere rağmen PKK-YPG’ye silah vermektedir. Bu çerçevede 15 ve 20 Mayıs tarihlerinde 100 tırlık silah ve mühimmat sevkiyatı ortadadır. ABD’nin Rakka operasyonunda PKK-PYD-YPG ile aynı cephede yer alması, bunda da tavize yanaşmaması çok ciddi sonuç ve bedelleri ortaya çıkaracaktır. Şimdi de bu cepheye NATO girmiştir; hem de Türkiye’nin karşı çıkışına rağmen. NATO’nun Rakka operasyonuna katılması, PKK-PYD-YPG’ye bir yönüyle destek, değilse bile eylem ve emellerine göz yumması anlamına gelecektir. Türkiye’nin NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip olduğu gerçeği ortada dururken, adeta ülkemize meydan okur gibi 65 yıllık bir ortaklık ve üyelik hukukunu yok saymak kesinlikle küstahlıktır. NATO bu kadar ucuz mudur? Üye devlet olmamızın hiç mi saygınlığı veya yaptırımı, hadi bunları da geçtik hiç mi hatırı yoktur? Ne demek NATO’yla PYD-PKK-YPG’nin aynı çizgide olması? NATO, Türkiye düşmanlarıyla nasıl, hangi dürtü ve stratejik amaçla yan yana gelecektir? PKK’lı, YPG’li teröristler dağda bayırda kelebek peşinde koşan, cici çocuklar değil, basbayağı canidir, bal gibi haindir, şerefsizdir.

ZULMÜN PARYALARI

Geçen hafta Birleşik Krallığın Manchester kentinde bir konser salonuna düzenlenen terör saldırısıyla, Mısır’da Kıpti Hıristiyanları taşıyan otobüse yapılmış terör saldırısı hiç tereddütsüz aşağılık bir caniliktir. Kaynağı, kökeni, motivasyonu, bahanesi, gayesi, yanında yöresinde kim olursa olsun her terör örgütü zalim, her terör eylemi ise zulmün ta kendisidir. Londra’da parlatılan, Berlin’de pırlanta gibi görülen; ama Ankara’da, İstanbul’da, Bağdat’ta, Şam’da bomba olup patlayan terör örgütleri insanlığın yenmesi, kökünü kurutması gereken zulmün paryalarıdır.

Haberin Devamı

‘Hayat Beşiktaş’tır’

Bir Beşiktaşlı olarak elbette şampiyonluktan sevinç duydum. Spor Toto Süper Lig’in bitimine bir hafta kala şampiyonluğa ulaşan Kara Kartal Türk sporunun renkleri siyah beyaz olan yüz akı, iftihar edilecek kulüplerinden birisidir. Bu durum şahsım adına da oldukça anlamlı, memnuniyet vericidir. Beşiktaş’ın futbolcularını, teknik heyetini, taraftarlarımızı, özellikle de Çarşı’yı içtenlikle tebrik ediyorum. Kulüp Başkanımız Sayın Fikret Orman Bey ve yönetimini kutluyorum. Müsaade buyurursanız, taraftarlarımızın bir sözüyle konuşmamı noktalıyorum: Asıl olan hayattır, hayat da Beşiktaş’tır.