Siyaset AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Yunanistan'a Doğu Akdeniz ikazı: Silahlı Kuvvetlerimiz gereken cevabı verir

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Yunanistan'a Doğu Akdeniz ikazı: Silahlı Kuvvetlerimiz gereken cevabı verir

01.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı devam ederken gazetecileri gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AK Parti Sözcüsü Çelikten Yunanistana Doğu Akdeniz ikazı: Silahlı Kuvvetlerimiz gereken cevabı verir

Çelik, özetle şu açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

SPEKÜLASYON: (İstanbul’da Binali Yıldırım, Ankara’da Mehmet Özhaseki’nin aday olacağı yönündeki iddialar) Şu anda isimler ile ilgili her şey spekülasyondur. AK Parti bunları açıkladığı zaman kesinleşir.

ZAMANINDA: (Türk İş ile DİSK’in Asgari Ücret Komisyonu’nun normalden önce toplanmasını istemesi) Bakanımızla konuştuk. Asgari ücret komisyonu zamanında toplanacak.

GÖKÇEK AK PARTİ AİLESİNDE: (Gökçek’in MHP adaylığı iddiası) Herkesin kendi siyasi ajandası var. Siyasetin doğası gereği olan tartışmalardır. Cumhurbaşkanımız, Gökçek ile ilgili kendisinin dava arkadaşlığına, kardeşliğine vurgu yaparak açıklama yaptı. Sayın Gökçek AK Parti ailesinin içerisinde bir siyasetçi. Bulunduğu konum ne olursa olsun bu konum değişmez.

Haberin Devamı

EKSİKLİK YOK: (2 Askerin donarak şehit olması) İstedikleri kurumdan öğrenebilirler, elimde listeler de var. Askerimiz hangi donanıma, teçhizatlara sahiptir... Hatta kendilerine başka ek teçhizatlar verilmektedir. 12 kişilik tim bırakıldıktan sonra, İçişleri Bakanımız da açıkladı. Bozkır bir bölge, birdenbire hava şartları değişiyor. Helikopter ulaşamıyor. Nakledildiklerinde şehadet mertebesine erişiyorlar. Yine savcılık adli soruşturmayı, jandarma da idari soruşturmayı İçişleri Bakanlığı bünyesinde yürütülüyor.

1995’TEKİ İKAZI HATIRLATIYORUM: (Doğu Akdeniz’deki gerginlik) Yunanistan’da kendi kendilerine hukuk üretiyorlar. Net bir şey söyleyeceğim. Bu çok tehlikeli bir yaklaşımdır. Kendilerine yüce Meclisin 1995’te aldığı ikazı hatırlatıyorum. Bu şekilde kara sularının artırılmasına yönelik en ufak çabaya en sert cevap verilecektir. Deniz kuvvetlerimiz, sahil güvenliğimiz çok yüksek performans gösteriyor. Kendilerini kutluyoruz. Burada 2 tane tabloyla karşı karşıyayız, bu sondaj çalışmaları sırasında, bir tanesi Rum Kesiminin tek taraflı olarak attığı adımlar ikincisi de üçlü olarak atılan adımlar. Üçlü adımlar da Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan ve Mısır işbirliği ile gerçekleşiyor. En son 7. parselde hak iddiasında bulunuyorlar, ya kıta sahanlığımız içindeki bölgelerde ya da münhasır ekonomik bölgelerde hak iddiasında bulunuyorlar. Bu bahsettikleri 7. parsel çok net koordinatlara sahip. Burası Birleşmiş Milletler tarafından koordinatları tespit edilmiş Türkiye’nin kıta sahanlığının dış sınırları içinde kalan bir bölge. Dolayısıyla burada herhangi bir şekilde hak iddiasında bulunmamaları gerekir. Bildiğimiz Rum tarafı, Kıbrıs’ın tamamına hakim olmak istiyor, Türk tarafını yok saymak istiyor, zenginlikleri tek taraflı olarak kullanmak istiyor.

Haberin Devamı

Şunu her zaman yapıyorlar tek taraflı bir girişimde bulunuyorlar, buna bir hukuki kılıf uyduruyorlar. Bunu bilsinler 7. parsel dedikleri bölge bizim kıta sahanlığımız içindedir, Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından gereken cevap verilir, Fatih Gemisi de yine Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından güçlü bir şekilde korunmaktadır. Yunan ve Rum tarafına herhangi bir girişimde bulunmamalarını tavsiye ederiz. Daha yapıcı olmalarını tavsiye ederiz. Yunan tarafı 1995’teki yüce Meclis’in ikazını unutmasın, Türkiye Cumhuriyeti unutmaz, gereğini yerine getirme konusunda da tereddüt etmez.

Haberin Devamı

‘Kılıçdaroğlu’nun sözleri utanç verici’

Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun son grup toplantısındaki sözlerine ilişkin şunları söyledi: “Sayın Kılıçdaroğlu’nun sözleri utanç vericidir. Utanç verici şekilde, kendi oğlunun askerliğinden bahsederken, Cumhurbaşkanımızın oğullarının askerlik konularını gündeme getiriyorlar. Elinde akıllı telefon var, kendi söylediğinin yalan olduğunu görecek. Bir tanesi askerlik görevini yurt dışında okurken icra etmiştir, diğeri sağlık sorunu sebebiyle icra edememiştir. Bunu gündeme getirmek genel başkana yakışıyor mu?”