Siyaset AK Partili Kılıç: ‘Yaşattığı acılar İsrail’in yanına kar kalmayacaktır’

AK Partili Kılıç: ‘Yaşattığı acılar İsrail’in yanına kar kalmayacaktır’

31.05.2010 - 13:03 | Son Güncellenme:

.

AK Partili Kılıç: ‘Yaşattığı acılar İsrail’in yanına kar kalmayacaktır’

SAMSUN’da, İsrail’in Filistin'e insani yardım götüren gemilere yaptığı askeri müdahaleyi değerlendiren AK Parti Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, “İsrail’in yaptığı şeyin adı apaçık bir katliamdır. Akdeniz’de Türkiye Cumhuriyeti bandıralı bir gemi ve o gemide bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile diğer milletlerden sivil savunmasız ve silahsız insanlara karşı yapılan saldırılar karşısında devletimiz ve hükümetimiz uluslar arası hukuktan kaynaklanan bütün haklarını sonuna kadar kullanacaktır. Yaşattığı acılar İsrail’in yanına hiçbir şekilde kar kalmayacaktır” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, 19 Mayıs Bulvarı üzerinde bulunan işyeri sahiplerinin düzenlendiği kahvaltıya katıldı. Kılıç, burada yaptığı açıklamada İsrail’in, Filistin’e insani yardım götüren gemilere bu sabah saatlerinde yaptığı askeri müdahaleyi değerlendirdi. Suat Kılıç, “İsrail devleti başından itibaren sürdürdüğü tehditkar şantaj politikasını bu gece maalesef çok dramatik bir noktaya taşımış bulunmaktadır. Silah taşımayan gemiler, silah taşımayan insanlar İsrail’in devlet terörünün muhatabı haline gelmiştir. İsrail yardım konularına, insani olan her şeye, hukuki olan her şeye karşı direnişini, İsrail’in hukukuyla bağdaşmayan her şeye karşı tavrını bu gece acımasız bir şekilde ortaya koymuştur. Geçmişte zulme maruz kalan bir millet tarafından inşa edilen İsrail devletinin bugün zulüm yaratan, zulüm eden görüntüsü insanlık tarafından ibretle ve büyük bir üzüntüyle müşaade edilmektedir. Yaşattığı acılar İsrail’in yanına hiçbir şekilde kar kalmayacaktır” dedi.

Yaptığı hukuksuzluğun İsrail’e Orta Doğu'da rahat bir yaşam alanı sunmayacağını ileri süren Kılıç, “İsrail’in yaptığı şeyin adı apaçık bir katliamdır ve İsrail’in ortaya koyduğu davranışın biçimi apaçık bir devlet terörüdür. İsrail devlet politikalarıyla zulüm ve haksızlıkların kaynağında olan devlet görünümündedir” diye konuştu. Suat Kılıç, başta Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği olmak üzere bütün insanlık aleminin İsrail’i kınaması gerektiğini söyledi. İsrail’in terörü bir dış politika yöntemi haline getirmenin hesabını uluslar arası camiaya hukuk nezdinde vermeye mecbur bırakılması gerektiğini kaydeden Kılıç, “Görmedim, duymadım, bilmiyorum politikası artık Birleşmiş Milletler’in de politikası olamaz Avrupa Birliği’nin de politikası olamaz. İsrail’in Akdeniz'de yarattığı katliam bütün dünya milletleri ve devletleri tarafından görülmüştür, duyulmuştur, bilinmiştir” dedi.

Olayın meydana geldiği yerin uluslararası sular olduğunu belirten AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, İsrail’in uluslar arası hukuğu yok saydığını söyledi. Ortada bir savaş olmadığını ifade eden Kılıç, şunları söyledi: “İsrail, insan haklarını yok saymıştır. Küresel sistemin huzur ihtiyacını tamamen yok saymıştır. İsrail’in yaptığı meydan okuma sadece hukuku karşı bir meydan okuma değildir, insanlığı karşı bir meydan okumadır. Vicdanlara karşı, bütün dünyaya karşı bir meydan okumadır. İsrail’in bu hukuksuz tavrı karşısında Türkiye ilk tepkisini sert bir biçimde ortaya koymuştur. Biz aynı tepkiyi Avrupa Birliği’nden, Birleşmiş Milletler’den ve Amerika Birleşik Devletleri’nden de bekliyoruz. Silahsız insanlara karşı yapılan saldırılar karşısında devletimiz ve hükümetimiz uluslar arası hukuktan kaynaklanan bütün haklarını sonuna kadar kullanacaktır.”

TÜRK MİLLETİ ÜSTESİNDEN GELECEKTİR
İskenderun’dan gelen son şehit haberlerini de değerlendiren Suat Kılıç, Türk milletinin acı hadiseler ve ölümlerin üzerinden, şehadet haberlerinin üstesinden gelmeyi mutlaka başaracağını söyledi.