Siyaset Akşener: Suriye ile görüşmek iyi

Akşener: Suriye ile görüşmek iyi

15.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Libya eleştirisinde bulundu. TBMM grup toplantısında konuşan Akşener, yaklaşık 500 şehit ve gazinin maaşının kesildiğini, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Akşener: Suriye  ile görüşmek iyi

Akşener, özetle şunları kaydetti: “Kendi milletini dinlemeyen Sayın Erdoğan’ı, dostu Putin iki dakikada ikna edivermiş. Siyasi geçmişinde teröristle müzakere etmek varken, Libya için ‘teröristle müzakere mi olur?’ diyen Sayın Erdoğan, Putin söyleyince anında ikna olup ateşkes ve müzakere çağrısı yaptı. Kendi milletini, kendi ülkesini dinlemeyen biri, bir gün ABD’den gelenlerin, ertesi gün Rusya’dan gelenlerin dediklerini anında anlıyor ve şak diye yerine getiriyor. Milletine sırtını dönmüş, el alemin dediğinin peşinde koşuyorlar. Senin görevin ülkelere trip atmak değil Sayın Erdoğan. Attığın her tripte binlerce kişi daha ekmeğinden oluyor, farkında mısın? Yahu 18. seneye girdin. Sen bu diplomasiyi ne zaman öğreneceksin? Bu ergen sinirinden ne zaman kurtulacaksın? Türkiye, milli menfaatleri için, Libya’ya da dünyanın her yerine de asker gönderebilir. Barışı korumak için asker gönderilmesine karşı değilim. Benim karşı olduğum, askerimizin hayatlarını hiçe sayarak yapmandır.” Akşener, MİT Başkanı Hakan Fidan’ın, Moskova’da Suriye’nin istihbarat yetkilileriyle görüştüğü iddiasının hatırlatılması üzerine, “Sayın Erdoğan’ı aklı selime davet etmiştim. ‘İYİ Parti’nin Genel Başkanı olarak Suriye’ye gideceğim’ demedim, ‘Siz sinirinizi, egonuzu, öfkenizi yenemiyorsanız ben görüşmeye ve bu meseleyi devlet adına çözmeye hazırım’ demiştim. Demek ki başladılar. Bu da iyi bir şey” dedi. Erdoğan’ın gençlerin geç evlendiklerine ilişkin açıklamasına değinen Akşener, “Sayın Erdoğan, nasıl ki çalışanlar emeklilikte saraya takıldıysa, pırıl pırıl gençlerimizin mürüvvetleri de damadının dahiyane ekonomi politikalarına takıldı. Ekonominin hali ortadayken gençler neye güvenip evlenecek? İş buldun da evlenmediler mi” dedi.

Haberin Devamı

‘Gemi geçiş garantisi’

18 Ocak’ta Kanal İstanbul projesinin tartışılacağı panel düzenleyeceklerini açıklayan Akşener, “Otoyollara, köprülere, havalimanlarına ve şehir hastanelerine yaptıkları gibi bu kez de kanala Hazine’den gemi geçiş garantisi verecekler. Önümüzdeki 50, belki de 100 yıl o devasa inşaatın parası, milletin sırtına yıkılacak. Sayın Erdoğan’ın umurunda değil” dedi.