Siyaset Altılı masada ‘BTP’ düğümü çözülüyor

Altılı masada ‘BTP’ düğümü çözülüyor

04.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Altılı masa 14 Kasım’da DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ev sahipliğinde sekizinci kez toplanacak.

Altılı masada ‘BTP’ düğümü çözülüyor

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Babacan, toplantı öncesinde gündemi görüşmek üzere liderler turuna çıkacak. Babacan 7 Kasım Pazartesi günü ilk olarak SP lideri Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret edecek. Aynı gün Gelecek Partisi’ne geçerek Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’yla bir araya gelecek. Babacan, 8 Kasım’da DP lideri Gültekin Uysal’ı, 9 Kasım’da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu, 10 Kasım’da ise İYİ Parti lideri Meral Akşener’i ziyaret edecek.

Haberin Devamı

Akşener, Millet İttifakı’na katılmak isteyen Baş’ın teklifini altılı masaya götüreceğini ifade etmişti. Babacan’ın liderleri ziyaret trafiğinde de konunun gündeme gelmesi bekleniyor. Babacan, liderlerin “genişleme” konusundaki kanaatlerini Akşener’e iletecek.

Kaynaklar, Babacan’ın ziyaret trafiğinde liderlerin “böyle bir gündeme gerek olmadığını” ifade etmeleri halinde BTP konusunun 14 Kasım’da masaya gelmeyeceğini ya da “bunu gündemden çıkaralım” denileceğini belirtiyor. Altılı masanın genişlemesine sıcak bakmayan ancak seçime yönelik “ittifak” olasılığına kapıyı kapatmayan kaynaklar, “Bu süreçte yeni bir katılım olmaz. Altılı masa altılı olarak devam eder” yorumunu yapıyor.