Siyaset Aygün’ün 2.5 milyon euro’su bloke edildi

Aygün’ün 2.5 milyon euro’su bloke edildi

16.08.2008 - 00:52 | Son Güncellenme:

Ergenekon soruşturması kapsamında 1 Temmuz’da gözaltına alınan ve 14 Temmuz’da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’ün evinde bulunan 2.5 milyon euroya tedbiren el kondu.

Aygün’ün 2.5 milyon euro’su bloke edildi

Aygün’ün avukatı Mehmet Asım İplikçioğlu, paranın menşeinin bulunması için Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) soruşturma başlattığını belirtti.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı’nın talebi üzerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi naip hâkiminin 28 Temmuz’da söz konusu paranın bloke edilmesine karar verdiğini anlatan İplikçioğlu, bu karar üzerine, Sinan Aygün’ün Çayyolu’nda bulunan ve jandarma sorumluluk alanında olan evinde 29 Temmuz günü ikinci bir arama yapıldığını bildirdi.
İkinci arama sırasında söz konusu paranın ING Bank nezdinde bir hesapta olduğunun jandarmaya bildirildiğini kaydeden İplikçioğlu, bunun üzerine hakimin paranın Vakıflar Bankası’nın Beşiktaş şubesinde bir hesaba aktarılması için talimat verdiğini kaydetti. İplikçioğlu, söz konusu paranın bu hesaba aktarıldığını bildirdi.

Ev, banka kadar güvenli
2.5 milyon euroya el konulması işleminin tedbiren alınan bir karar olduğuna işaret eden İplikçioğlu şöyle dedi:
“Biz Türk yargısına güveniyoruz. Müvekkilimizin suçsuzluğuna inanıyoruz. 2.5 milyon euro tamamen meşru bir kazancın bedelidir. Müvekkilim, son 4 yılda 69 dükkânın yüzde 25 hissesi ile 5 adet ev satışı yaptı. Bu satışlara ilişkin tapu belgeleri ve satılan kişiler belli.
Dolayısıyla söz konusu paranın menşei belli ve bir başka yatırım için evde tutulmuş. Ev bir banka şubesi kadar güvenli. Evde 24 saat koruma bulunuyor ve kamera sistemiyle güvenliği takviye edilmiş. Paranın kaynağının meşru olduğuna ilişkin belgeleri de dava dosyasına koyduk.”
İplikçioğlu, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun, şüphelinin haklarının korunması doğrultusunda birçok imkân sağladığını, bu doğrultuda müvekkilinin haklarını koruyacaklarını kaydetti. İplikçioğlu, “Pazartesi günü el koyma kararına itiraz edeceğiz” dedi.