Siyaset Bahçeli: ‘Pusuya gerek yok, MHP yüzyüze cenge hazırdır’

Bahçeli: ‘Pusuya gerek yok, MHP yüzyüze cenge hazırdır’

11.12.2008 - 16:35 | Son Güncellenme:

.

Bahçeli: ‘Pusuya gerek yok, MHP yüzyüze cenge hazırdır’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın ‘Siyasi pusu kurma geleneğine sahip olanlar’ sözlerine yanıt verdi. Bahçeli, “Pusu kurmadan bahsediyorsan, pusuya gerek yok. MHP pusudan evvel yüzyüze cenge her zaman hazırdır” dedi.

Haberin Devamı

Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı’nın dördüncü günü İzmir’de partililerle Kültürpark Fuar Alanı 1 No’lu Hol’de biraraya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Müsavvat Dervişoğlu ve 14 ilçe belediye başkan adayını açıklayan Bahçeli, yaptığı konuşmada hem AKP iktidarını, hem de CHP’yi eleştirdi.

Bahçeli’nin hedefinde, daha önce yaptığı konuşmada söylediği “Ilımlı siyasi İslamın sağ ayağı AKP, sol ayağı CHP” sözlerine, “Memnun olmayanlar pusu geleneğine sahip olanlar” yanıtı veren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal vardı.

ÇARŞAFLI SİYASET YAPIYOR

Bahçeli, milli, manevi değerleri istismar ederek yıllardır siyaset yapanlara özenen birilerinin, “Madem oy böyle alıyor. Ben de bir yerden istismar edeyim” anlayışında olduğunu söyledi. Birinin türbanı istismar ettiğini, diğerinin ise “Bana kala kala çarşaf kaldı” dediğini kaydeden Bahçeli, “Çarşaflı siyaset başlamış. Bu nasıl bir anlayıştır? Bu ılımlı siyasi islamın neresindedir? Bunu açıklamalarını istiyoruz. Bizden evvel kendi parti yöneticileri, milletvekilleri, seçmenlerine açıklamalı. Bize yanıt verirken kullandığın pusu geleneğiyle, neden bahsediyorsunuz? Biz hiç kimseyi, partiye kayıt yaparkan türbanlı veya çarsaflı olup olmadığına bakmıyoruz. Böyle bir özgürlük var. Ama kürsüde rozet takarak, insanları birbirine düşürerek 25 gün televizyonlarda çarşaflı siyaset ile meşgul etmenin anlamını soruyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, okyanus ötesinde daha önceleri yeşil kuşak adıyla bilinen projenin, Büyük Ortadoğu Projesi’ne ve ılımlı siyasi İslam projesine dönüştürüldüğünü söyledi. CHP Genel Başkanı Baykal’ın ılımlı İslamın siyasi bir proje olduğunu söylediğine belirten Bahçeli, “İşte biz de sizin yaptığınızın bu olup olmadığını soruyoruz. Cevabını istiyoruz” dedi.

Bahçeli, Baykal’ın “Pusu geleneğinden gelenler” sözleri için ise sert bir üslup kullanarak, “Pusu kurmadan bahsediyorsan, pusuya gerek yok. MHP, pusudan evvel yüzyüze cenge her zaman hazırdır” dedi.

Bahçeli, AKP’ye de özellikle kömür, makarna dağıtımlarıyla ilgili eleştiri yöneltti. Devletin bir kurumunun iktidar partisinin siyasi amaçları için kullanıldığını ileri süren Devlet Bahçeli, “Halk arasında fak fun fon olarak bilinen bu kaynaklar kime nasıl veriliyor? Karşılığında ne isteniyor? Yoksulluk istismarıyla siyasi rantlar nasıl sağlanıyor? Türkiye’de yıllardır devam eden yolsuzluklar, iktidar olma yolunda nasıl kullanıyor? Bunların hepsini biliyor görüyoruz. Cenabı Allah MHP’ye iktidar nasip ederse fak fuk fondan başlar, belediye başkanına, milletvekiline, bakanlarına kadar hesap sormazsam namerdim” dedi.

Haberin Devamı

ÜÇ DOKUZUN ÖNEMİ

Bahçeli, 2009 yılında MHP için üç önemli ‘Dokuz’ olduğunu söyledi. Bahçeli, 9 Şubat 2009’da MHP’nin kuruluşunun 40'ıncı yılını kutlayacaklarını belirterek “40'ıncı yıl onuruna, geçmişteki ayrılıkları, dargınlıkları, küskünlükleri, davanın kenarına doğru süzülenler, kim nerdeyse MHP’yi iktidar yapmak için ‘Gelin kardaşlar bir olalım’ çağrısı yaptım. Yine yapıyorum. Bazı fitne fesat ocakları, yerel seçimler için kendilerinin 40 yılın muhasebesini bir yana atarak istismar edileceğini söyleyebilirler. Bunu söyleyenler dün de inanmamışlardı, bugün de inanmayanlardır” dedi.

Haberin Devamı

İkinci dokuzun ise 29 Mart yerel seçimlerinde bulunduğunu ve bu seçimlerin MHP’nin zaferiyle sonuçlanacağını ileri süren Bahçeli, “Partimizin 9'uncu Büyük Kurultayı da Kasım 2009’da toplanacak. MHP’yi tek başına iktidar yapacak parti yönetimi belirlenecek. Üç tane dokuz, üç hilal gibi anlamlı. Bu üç dokuzda bir hayır olsa gerek! Türkiye’nin kurtuluşu için çok önemli, İzmir’in kurtuluş tarihi 9 Eylül gibi” dedi.

Devlet Bahçeli, memnun olunmayan siyasi iktidardan kurtuluşun demokrasi içinde ancak seçimle olabileceğini de belirterek, “MHP anlayışı budur. Ülkücüler nerede diye soranlara cevabı ‘Demokrasi içeresinde sandık başında olacaklardır’ diye veriyorum. Hiç kimse Milliyetçi Hareket'in güzide gençliğini sokak arasında demokrasiyi inkar ederek başka yollarla iktidar arayanlara kurban etmeyecektir” dedi.

BELEDİYELERİN ALAYINA TALİBİZ

Bahçeli, İzmir’de yerel seçimlerde iddialı olduklarını belirterek, “Adana tabiriyle belediyelerin alayına talibiz. İstek bizden, teveccüh İzmirlilerden. Cenabı Allah da layık gördükten sonra engel olan mı çıkacak? Kim ne kadar kömür makarna dağıtırsa dağıtsın, kim ne kadar çarşaflı siyaset yaparsa yapsın, inanan kadrolar burada” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski il başkanı Müsavvat Dervişoğlu’nu “Çekirdekten gelen çelik bir sürgün. İyi fidandı. Olgunlaştı. Büyük bir şehrin yükünü taşıyabilecek düzeye geldi” sözleriyle tanıttı. Bahçeli’nin konuşmasının ardından önce kesinleşen 14 ilçenin başkan adayları tanıtıldı. Ardından da MHP’ye başka siyasi partilerden katılan 20 kişiye rozetleri takıldı. Katılanlar arasında Anavatan eski İl Başkanı Sedat Demirer ile BBG evinden tanınan, DP’den ayrılan Tülin Dilşen dikkat çekti.

MHP’nin ilçe belediye başkan adayları şunlar:

Bayraklı: Mehmet Topbaş, Bornova: Galip Çukurlu, Gaziemir: Sertaç Teknecioğlu, Karabağlar: Mehmet Aksoy, Menderes: İlyas Esen, Torbalı: Sezai Tamer, Bergama: Özkan Karadiken, Dikili: Zafer Afyon, Kınık - Yayakent: Halil Hakkı Ergün, Tire: Faik Afyonlu, Selçuk: Ali Kutlu, Çiğli: Ufuk Öztürk, Menemen: Hüseyin Dicle, Karşıyaka: Cengiz Önbaş.