Siyaset Bakan Çelik: Bursların iptali söz konusu değil...

Bakan Çelik: Bursların iptali söz konusu değil...

22.11.2008 - 12:21 | Son Güncellenme:

.

Bakan Çelik: Bursların iptali söz konusu değil...

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Aktif olan her 3 derslikten biri bizim iktidarımızda hizmete girdi. 130 bin yeni derslik açtık. Her 3 öğretmeden biri bizim dönemimizde atandı" dedi.
Çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Konya’ya gelen Çelik, merkez Karatay ilçesinde yaptırılan Kurtuluş İlköğretim Okulu’nun açılışında, iktidarları döneminde birçok alanda önemli gelişim, dönüşüm ve değişim süreci yaşandığını ifade etti.
Bu gelişim, dönüşüm ve değişimin en yoğun olduğu alanlardan birisinin eğitim olduğunu bildiren Bakan Çelik, "Aktif olan her 3 derslikten biri bizim iktidarımızda hizmete girdi. 130 bin yeni derslik açtık. Her 3 öğretmenden biri bizim dönemimizde atandı" diye konuştu.
Konya’nın da bu değişimden nasibini aldığını belirten Çelik, şunları kaydetti:
"Konya’da 2003 yılında 33 genel lise vardı, şu anda 68 adet genel lise bulunuyor. Yüzde 100’den daha fazla bir artış gerçekleşti. Toplamda 12 Anadolu Lisesi vardı, şimdi 21’e ulaştı. 86 meslek okulu sayısı 125’e ulaştı. Bir tane Anadolu Öğretmen Lisesi vardı, şu anda 5 tane. Konya’da ikinci Fen Lisesini Ereğli’de açtık. Ve bunların dışında Konya’da mevcut olmayan Sosyal Bilimler, İletişim, Adalet ve Spor liseleri açtık. Konya’daki rakamlar, yüzde 100’den fazla hatta yüzde 200, 300 artmıştır."
Selçuk Üniversitesinin bütün kadrolarının tahsis edildiğini ve üniversitenin bütün isteklerinin yerine getirilmeye çalışıldığını vurgulayan Çelik, Konya Ticaret Odası -Karatay Üniversitesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.
En kısa zamanda gerekli düzenlemeleri yaparak, Konya’daki ilk vakıf üniversitesini açacaklarını anlatan Çelik, "Selçuk Üniversitesi şişmiş durumda. Artık yönetimi zorlaşmıştır. Selçuk Üniversitesini 2 üniversite haline getirmek için kolları sıvadık. Bunu gerçekleştirerek, Konya’da ikinci devlet üniversitesini kurmuş olacağız" dedi.
"Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye yeni bir onursal soyisim verelim" diyen Çelik, "Mehmet Kalemli olsun. Çünkü eğitime bu kadar destek veren insana Hançerli soy ismi gitmez. Dönem hançer dönemi değil, kalem dönemidir" diye konuştu.
Her alanda büyük mesafeler kat edildiğini belirten Konya Valisi Osman Aydın, "Bu atılımların en önemlisi, zihniyet değişimidir. Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası ile Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir okullaşma gerçekleşmiştir. İnternetin girmediği okul kalmamıştır. Bunun örneği bugün açılışı gerçekleştirilen Kurtuluş İlköğretim Okuludur" dedi.
Bakan Çelik, açılışta, bir grup öğrenciye altın kaplamalı kitap ayracı armağan etti.
Konuşmaların ardından Karatay Belediyesi ve Konya İl Özel İdaresi işbirliği ile 60 günde tamamlanan ve 609 bin YTL’ye mal olan 40 derslikli Kurtuluş İlköğretim Okulunun açılışı yapıldı.
Bu programın ardından merkez Selçuklu ilçesinde hizmete giren Kemal Rızvanoğlu İlköğretim Okulunun da açılışına da katılan Çelik, hayırsever iş adamı Kemal Rızvanoğlu’nun önemli bir iş yaptığını belirtti.
İnsanların doğdukları ve doydukları yerlere karşı vefa borcu olduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu:
"Sayın Rızvanoğlu, Konya’da iş yapan değerli bir iş adamıdır. Ve doyduğu yer buradadır. Parasından başka hiçbir şeyi olmayan insan dünyanın en fakir insanıdır. Bilinen deyimle, ’Yoksa sana ait yer yüzünde bıraktığın bir eser, yarın gelir yerinde yeller eser.’ Burada okuyan öğrencilerin bütün diplomalarında Kemal Amca’nın adı yazılacak. Öğrencilerin gönüllerine Kemal Rızvanoğlu’nun ismi kazınacak. Bir fani için bundan daha büyük bir övünç ve mutluluk kaynağı olamaz."

Haberin Devamı

"BURSLARIN İPTALİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Okul açılışında gazetecilerin, "Anayasa Mahkemesinin belediyelerin öğrencilere burs verme yetkisini iptal etmesi kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Belediyelerimiz burs vermek istedikleri öğrencilerin listesini bize gönderecek, parayı bize aktaracak, bursları biz dağıtacağız. Bursların iptali söz konusu değil. Anayasa Mahkemesi çocuklarımıza kötülük yapmaz" şeklinde yanıt verdi.
Törene, Konya Valisi Osman Aydın, Konya AK Parti Milletvekilleri Hasan Angı, Hüsnü Tuna, Ayşe Türkmenoğlu, Orhan Erdem, Mustafa Kabakçı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.