Siyaset Bakan Gönül: Savunma sanayini millileştiriyoruz

Bakan Gönül: Savunma sanayini millileştiriyoruz

14.09.2008 - 18:42 | Son Güncellenme:

.

Bakan Gönül: Savunma sanayini millileştiriyoruz

MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “Turgut Özal'dan sonra duraklama devresine giren savunma sanayini, bütün gayretimizle millileştiriyoruz. Savunma alanında kullanıma sunduğumuz yeni teknolojilerle savunma sanayimizde önemli adımlar attık” dedi.
Bakan Gönül, İzmir'in Tire İlçesi'nde AKP ilçe başkanlığı 3'üncü olağan kongresine katıldı. Kongreye, Gönül'ün yanısıra AKP İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, Tire Belediye Başkanı AKP'li  Mehmet Sıtkı İçelli ile AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Birlik ve bereberlik mesajlarının verildiği kongrede Selçuk, Ödemiş, Narlıdere ve Çeşme AKP ilçe yönetimleri de hazır bulundu. Bakan Gönül, kongreden önce Belediye Başkanı İçelli ile birlikte ilçeyi gezme fırsatı bulduğunu belirterek, “İlçeye yapılacak 200 yataklı yeni devlet hastanesinin ihale süreci 18 Ağustos'ta tamamlandı. Çok kısa bir sürede hastanemizin temelini hep beraber atacağız. Hastanemizin 100 yatağı tek odalı olacak ve en iyi hizmeti verecek. Gördüğünüz gibi hizmetlerin sonu gelmiyor. Küçük Menderes bölgesine de yine en büyük yatırım iktidarımız döneminde yapıldı. Bildiğiniz gibi 2007 yılının 9 Eylül tarihinde Beydağ Barajı'nın kapakları kapatılarak su tutmaya başladı. Tire'de ilk günkü heyecanla, birlik ve beraberlik içinde çalışan arkadaşlarıma teşekkür ederim” diye konuştu. Gönül, şöyle devam etti:
“Turgut Özal'dan sonra duraklama devresine giren savunma sanayini, bütün gayretimizle millileştiriyoruz. Savunma alanında kullanıma sunduğumuz yeni teknolojilerle savunma sanayimizde önemli adımlar attık. Burada yaptığımız iş, milli savunmamızın, milli sanayimize dayandırılması olmuştur. Kara, deniz ve hava kuvvetlerimizin birçok yeni silah projelerinde milli sanayimizin ve ordumuzun çıkarları ön planda tutulmuştur. Elbette diplomasi de önemli. Ancak güçlü bir Türk Silahlı Kuvvetleri'ne dayanmayan dış politika başarılı olamaz. Bunları koalisyon hükümetleri ile başaramazdık. Hükümetimizden her zaman büyük destekler aldık. AKP'nin oyları Güneydoğu ve Doğu'da da önemli ölçülerde yükselmiştir. Bu doğru işler yaptığımızın kanıtıdır. Çünkü AKP halkın ta kendisidir.”

OYLARIN TAMAMINI ALDI
Tire Belediyesi Seha Gidel Kültür Salonu'ndaki kongrede kayıtlı toplam 410 delegeden, 270'i oy kullandı. Tek listeyle gidilen seçimlerde mevcut ilçe başkanı Erdoğan Güngör oyların tamamını alarak güven tazeledi. Kongreden birlik ve beraberlik içinde, güçlenerek çıktıklarını belirten Güngör, “Tire'de yaklaşan yerel seçimlere yönetimimize giren yeni arkadaşlarla birlikte hazırlanarak, belediye başkanımız Mehmet Sıtkı İçelli'nin en büyük destekçisi olacağız. Her zaman olduğu gibi ilçemizin çıkarları doğrultusunda el birliğiyle çalışacağız” dedi.
Güngör'ün başkanlığındaki yeni yönetimde, Kamil Yaldız, Şükrü Konca, Mehmet Çeltikçioğlu, Nihat Koçyiğit, Şükrü Filiz, Selda Şentürk, Nergiz Özçelik, Aytül Sarı, Halil Gencoğlu, Ahmet Yapar, Hakan Kaynak, Sabri Özdağ, Mehmet Demir, İbrahim Göksu, Ömer Kusun, Bahattin Oktav, Mehmet Polat, Ender Gülteki, Tuncay Gündem, Recai Çırpan, Mehmet Körpe, Mustafa Pehlivan, İsmail Tapkın ve Ömer Kaya yer aldı.