Siyaset Bakan Hulusi Akar’dan hudut güvenliği ve Afganistan açıklaması: Sınırda ilave tedbir aldık

Bakan Hulusi Akar’dan hudut güvenliği ve Afganistan açıklaması: Sınırda ilave tedbir aldık

13.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’nin İslamabad Büyükelçiliği’nde, Pakistan ziyaretine yönelik değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Bakan Hulusi Akar’dan hudut güvenliği ve Afganistan açıklaması: Sınırda ilave tedbir aldık

Ziyareti kapsamında Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi ve Başbakan İmran Han tarafından kabul edildiğini, Savunma Bakanı Pervez Hattak ve Savunma Üretimi Bakanı Zübeyde Celal ile bir araya geldiğini ve Orgeneral Kamer Cavit Bacva ile görüştüğünü belirten Akar,  özetle şu açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

TERÖR TEDBİRLERİ: Görüşmelerimizde FETÖ ile mücadele konusu da gündeme geldi. Pakistan ile başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelemizin süreceğini, bu konuda dostumuz, kardeşimiz Pakistan’ın da gerekli tedbirleri
almaya devam edeceğine yönelik inancımızı dile getirdik.

KABİL HAVALİMANI: Türkiye’nin Kabil’deki havalimanın işletilmesi yönündeki asıl amacı Afganistan’ın izole devlet haline dönüşmesine engel olmak. Kabil’deki havaalanının kapatılması durumunda ülkedeki diplomatik misyonların tamamının çekileceğine yönelik açıklamalar var. Böyle bir şeyin Afgan kardeşlerimiz için arzu edilen bir durum olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle biz havaalanının açık kalmasının faydalı olacağına yönelik görüşlerimizi paylaşmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konu şekillenecek. Bizim herhangi bir şekilde Mehmetçiği tehlikeye atmak gibi durumumuz söz konusu olamaz. Bu temaslarımız bu bakımdan son derece önemli. Bunu ilgili bakanlık, kurumlarımızla koordineli bir şekilde sürdürüyoruz.

Haberin Devamı

İRAN SINIRI: Sınırlarımızla ilgili sadece bugün değil daha önceden de çoğunlukla gerçeği yansıtmayan bazı iddialar gündeme getirilmiştir. Yerinde ve zamanında her türlü tedbir alındı, alınmaya devam ediliyor. Son gelişmelerden sonra İran sınırında olası bir hareketliliğe karşı tedbirlerimizi bir kez daha gözden geçirdik, ilave tedbirler aldık. Çalışmalarımız yoğun şekilde devam etmektedir. İlgili arkadaşlarımız büyük bir fedakarlık ve kahramanlıkla tüm hudutlarımızın olduğu gibi İran hududunun da korunması konusunda elinden gelen her türlü gayreti gösterdi, gösteriyor.