Siyaset Başbakan çok üzgündü

Başbakan çok üzgündü

09.07.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Başbakan çok üzgündü

Başbakan çok üzgündü

       MAKEDONYA'daki trafik kazasından sonra resmi temaslarını tamamlayan Başbakan Mesut Yılmaz önceki akşam İstanbul'a üzgün ve yorgun döndü. Trafik kazasında yaralanan Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen ile Karabük milletvekili Şinasi Altıner'de İsviçre'den sağlanan özel ambulans uçakla İstanbul'a getirilerek Amerikan Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
       Önceki gece saat 01.45'te uçakla Atatürk Havalimanı'na inen Yılmaz, bir süre Yücelen ve Altıner'i bekledi. Oldukça yorgun ve üzgün olduğu gözlenen Yılmaz'ı Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu, İstanbul Valisi Kutlu Aktaş, Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, ANAP İstanbul İl Başkanı Erdal Aksoy, Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'in oğulları Ali ve Hakan Yücelen ile öteki ilgililer karşıladı.
       Yücelen ve Altıner, sedyelerle uçaktan alınarak 2 ayrı ambulansa konularak Amerikan Hastanesi'ne götürüldü. Ambulans uçakla gelen Bakan Yücelen'in eşi Müzeyyen Yücelen ile Milletvekili Altıner'in eşi Sevim Altıner de ambulanslarla birlikte eşlerinin yanında hastaneye gitti.
       Ambulanslardan yaklaşık 10 dakika önce Başbakan, eşi Berna Yılmaz, Devlet Bakanı Cavit Kavak, Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu, İstanbul Valisi Kutlu Aktaş, Devlet Bakanı Yücelen'in oğulları Hakan ve Ali Yücelen de hastaneye geldi. Yılmaz, Yücelen ve Altıner'in durumları hakkında bilgi aldıktan ve tedavi görecekleri odalara yerleştirilmelerinden sonra hastaneden ayrıldı.

       Dün İstanbul'daki promramını iptal eden Yılmaz, Makedonya'da konvoyunda meydana gelen kazanın üzüntüsünü yaşıyor.
       Programında Türk Hava Yolları Eğitim Merkezi'nin açılışı olan Yılmaz, bu törene katılmaktan vazgeçti ve otelde Fikret Bila'nın durumunu takip etti. Bila'nın İstanbul'a getirilmesi kararından sonra Yılmaz, İstanbul'dan ayrıldı.
       Swissotel'den çıkışta bir açıklama yapan Yılmaz, "Buraya gelen arkadaşlarımızın durumu iyiydi zaten. O yüzden geldiler. Fikret Bila da uçakla geliyor. Üçünün de hayati tehlikesi yok" dedi.

       Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'in oğlu Ali Yücelen, hastane önünde basın mensuplarına babasının moralinin iyi olduğunu ve sürekli Fikret Bila'nın sağlık durumu hakkında bilgi istediğini söyledi.

       ANAP Karabük Milletvekili Şinasi Altıner'in sağlık durumu iyiye gidiyor. Amerikan Hastanesi Ortopedi Bölüm Şefi Prof. Dr. Mahmut Berkman başkanlığında dört kişilik ekibin dün gerçekleştirdiği ameliyatla Altıner'in sağ el ve sol kalçasındaki kırıklar birleştirildi.