Siyaset ‘Başbakan kaçak Ermenileri hatırlattı’

‘Başbakan kaçak Ermenileri hatırlattı’

18.03.2010 - 01:54 | Son Güncellenme:

Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Kınıklıoğlu, Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’de kaçak yaşayan Ermeni vatandaşlarına gösterilen toleransa vurgu yapmak istediğini belirtti

‘Başbakan kaçak Ermenileri hatırlattı’

Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Suat Kınıklıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “100 bin Ermeni’yi idare ediyoruz. Yarın,

‘Başbakan kaçak Ermenileri hatırlattı’
gerekirse onlara ‘hadi siz de memleketinize’ diyeceğim” sözleriyle Türkiye’de yaşayan kaçak Ermeni vatandaşlarına gösterilen toleransa vurgu yapmak istediğini belirterek, “Farklı bir mecraya çekilmesi doğru değil. Yoksa konuya ilişkin, bugünden yarına yapılacak bir şeyden bahsedilmemektedir” dedi.
Erdoğan’ın İngiltere ziyaretine katılan Kınıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan’ın Türkiye’deki Ermenilere yönelik sözlerine açıklık getirdi. Erdoğan’ın, Türkiye’de yaşayan kaçak Ermeni vatandaşlarına gösterilen toleransa vurgu yaptığını dile getiren Kınıklıoğlu, yıllardır Türkiye’de yaşayan ve çeşitli alanlarda çalışan Ermenilere, 2005’ten bu yana sürdürülen iyi niyet ve normalleşme çabalarının bir yansıması olarak pek dokunulmadığını kaydetti.
Kınıklıoğlu, Erdoğan’ın, bu durumu, özellikle bugünlerde Türk-Ermeni normalleşmesine zarar veren karar tasarılarının alındığı bir dönemde kamuoyuna hatırlatma gereği duyduğunu bildirdi.
Kınıklıoğlu, “Türkiye, göstermiş olduğu alicenaplığının takdir edilmesi bir yana, bir de 1915 olaylarına ilişkin tek yanlı ve adil bir hafızadan yoksun tasarılara maruz kalmaktadır. Sayın Başbakan’ın sözlerinin bu çerçevede değerlendirilmesinin doğru olacağı, bazı yayın organlarında olduğu gibi konunun farklı bir mecraya çekilmesi çabalarının doğru olmadığını ifade etmek isterim. Yoksa konuya ilişkin, bugünden yarına yapılacak bir şeyden bahsedilmemektedir” dedi.

Yazarlar