Siyaset Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Atina'da

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Atina'da

02.11.2017 - 14:46 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türkiye ve  Yunanistan'ın aynı coğrafi havzada komşuluk ilişkisi yürüttüğünü belirterek, "İyi  komşuluk, her iki tarafın kazancına olacaktır." dedi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Atinada

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Yunanistan ziyareti kapsamında ilk durağı Atina'da görüşmeleri öncesi açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

Resmi temasları kapsamında Başbakan Aleksis Çipras ile de görüşeceğini anımsatan Çavuşoğlu, "Yunanistan'da doğmuş büyümüş bir bakan olarak bunun avantajıyla iki ülkenin komşuluk ilişkilerini geliştirmek üzere bir gayret göstereceğiz." diye konuştu.

Çavuşoğlu, iki ülkenin var olan ilişkilerine ivme katmayı hedeflediklerini belirterek, "Hem Türkiye hem Yunanistan olarak ilişkileri geliştirerek ekonomik vechesini de ön plana alarak kriz alanı gibi gözüken konularda da insiyatif alarak öyle tahmin ediyorum, ilişkilerimize yeni bir motivasyonla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Temaslarının aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleşecek ziyareti için hazırlık niteliği oluşturduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "Sonuç itibarıyla her iki ülke bu coğrafi havzada komşuluk ilişkisini yürütüyorlar. İyi komşuluk her iki tarafın kazancına olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, Atina'dan Batı Trakya'ya geçerek doğduğu toprakları ziyaret edeceğini anlatarak, "Gümülcine ve İskeçe'de yarın soydaşlarımızla, dindaşlarımızla hemhal olacak, onlarla birlikte güzel gün bir geçireceğimizi tahmin ediyorum." şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu'nun ziyaretine, AK Parti milletvekilleri Salih Çetinkaya, Salih Fırat ve Mehmet Akyürek, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem eşlik ediyor.

Çavuşoğlu daha sonra İstanbullu Rumların Evrensel Federasyonu ve İmrozlular Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Toplantı yaklaşık bir saat sürdü.