Siyaset Bayram döneminde iki gün açık bırakın

Bayram döneminde iki gün açık bırakın

12.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Salgın tedbirleri kapsamında iş yerleri kapatılan bir grup esnaf ile video konferans yapan Kılıçdaroğlu, sorunları dinledi, çözümlerini anlattı. CHP lideri hükümete ‘en azından bayram döneminde iş yerlerinin iki gün açık bırakılması’ için çağrıda bulundu

Bayram döneminde iki gün açık bırakın

ANKARA Milliyet - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işletmeleri kapatılan esnafla video konferansla yaptığı görüşmede “En azından bu bayram döneminde kırtasiyeciler, kuaförler, berberler, çiçekçiler, tuhafiyeciler, konfeksiyoncular, manifaturacılar en azından ayakkabıcılar, hediyelik eşya satan oyuncakçılar, şekerciler bari bunları iki gün açık bırakın” hükümete çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

Esnafın sıkıntı ve sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, çözüm önerilerini anlattı. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

PARAYI İCRA ALDI: Bugün bir esnaf arkadaşım telefon etti. ‘1100 lira aldım’ dedi, ‘bankada icra uygulandı ve yatan parayı da icra memuru aldı’ diyor. Devlet yönetiminde var olan sorunları önce yaşayanlardan dinlemek lazım. Hükümet en azından esnafları çağırıp bir dinlemeliydi, sizin sorunlarınız nedir, diye ama bunlar olmadı. Biz sorunların nasıl çözülmesi gerektiğini anlatmaya çalıştık, 17 madde halinde.

DERTLİSİNİZ: Ölçüsüz kararlar alındı, ölçüsüz kararlar derde derman olmadı, yaraları sarmadı, büyük sorunlar çıktı. Dertlisiniz ‘günü kurtaramıyoruz’ diyorsunuz. ‘14 aydır kapalıyız’ diyorsunuz. Özellikle bar işletmecileri hiçbir şeyden yararlanamadı.

Haberin Devamı

ÖNYARGIYLA HAREKET EDİLDİ: Türkiye’yi yöneten hükümetin şunu yapması bile başlı başına bir yarar getirebilirdi. Diğer ülkelere baksın, diğer ülkeler esnafa ne yapıyor? O kadar, başka bir şeye bakmaya gerek yok. Aynı miktarda para verme tamam, ‘benim bütçem yetersizdir’ para verme tamam ama en azından bir oraya bak kardeşim, onlar ne yaptı, sen ne yaptın? Tamamen önyargıyla hareket edildi. Böyle bir anlayışla devlet yönetilmez.

FAİZLERİ SIFIRLAYACAĞIZ: Bizim bir vaadimiz var. Gerek, Esnaf Kefalet Kooperatifi’nden alınan krediler, gerek bankalardan alınan krediler pandemi döneminde alınan kredilerin faizlerini tamamen sıfırlayacağız. Ne faizi alıyorsunuz ya, ne faizi alıyorsunuz. Dükkan kapalı, faiz istiyorsunuz ya dükkan kapalı arkadaş.

ÇAĞRIDA BULUNDU: Önümüzde bayram var. Hükümete bir çağrı yapalım: En azından bu bayram döneminde kırtasiyeciler, kuaförler, berberler, çiçekçiler, tuhafiyeciler, konfeksiyoncular, manifaturacılar en azından ayakkabıcılar, hediyelik eşya satan oyuncakçılar, şekerciler bari bunları iki gün açık bırakın. Çocuğuna ayakkabı alacak, gidip ayakkabıcıdan alacak bu çocuğuna ayakkabıyı yani siz zorluyorsunuz git, marketten al diye.

SANDIK GELECEK HERHALDE: Birilerine dünyanın parası akıyor, en büyük sıkıntıyı çeken esnaf ve hizmetler sektörüne para yok. Bunun çözülmesi lazım. Çözümü belli, sandık gelecek herhalde, vatandaş şapkasını önüne koyup düşünmek zorunda. Ben sizin sözcünüz olacağım, bundan emin olmanızı isterim. Birlikte çalışırsak birlikte mücadele edersek bu sorunların tamamını aşacağız.  

Haberin Devamı

O eve bu kez iftar için geldi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara Çubuk’ta iki yıl önce şehit cenazesi sırasında uğradığı linç girişiminde evlerine sığındığı Doruk ailesiyle iftar yaptı.

Bayram döneminde iki gün açık bırakın

‘Bu gece gözüme uyku girmedi’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gece yarısı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gençlere, “Biliyorum siz de uyumuyorsunuz gençler, gelin biraz dertleşelim” diye seslendi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda da şöyle dedi:

“Gençler, iyi geceler… Bu akşam bir video izledim. Üç genç Green Card için başvuruda bulunuyorlar. İçlerinden birisi Green Card hakkını kazanıyor. Bir sevinç, bir mutluluk. Sevinç çığlıkları atıyorlar, niçin mi? Ülkeyi terk edecekleri için. Ülkeden ayrılacakları için. Bu gece gözüme uyku girmedi. Eminim sizlerin de gözüne uyku girmiyor. Sizinle oturup dertleşmek istedim. Gençleri bu noktaya kimler getirdi, gençleri ülkeyi terk edecek hale kimler getirdi? Çok üzgünüm. Emin olun çok üzgünüm. Ama sizden biraz sabır istiyorum, elinizden alınan bütün hakları size iade edeceğim. Tamamını telafi edeceğim. Vallahi de billahi de telafi edeceğim. Ülkenizde kalın, biz sizi seviyoruz.”