Siyaset BDP Bengi Yıldız'ı sildi

BDP Bengi Yıldız'ı sildi

30.01.2014 - 08:31 | Son Güncellenme:

BDP, Bodrum'da sevgilisiyle plajda fotoğrafları basına yansıyan Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ı sildi.

BDP Bengi Yıldızı sildi

Gazeteport'un haberine göre; Bodrum'da sevgilisiile plajda samimi fotoğrafları medyaya yansıyan ve bir yıl süreyle parti faaliyetlerine katılmama cezasıalan BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, cezası bitmesine rağmen defterden silindi. Paris'te öldürülen PKK'lı üç kadınla ilgili TBMM'ye verilen Meclis Araştırma önergesine tüm BDP ve HDPmilletvekilleri imza attı ancak Bengi Yıldız lise dışı tutuldu.

Haberin Devamı

Önergede, Paris suikastinin tüm yönleri ile aydınlatılması, ses bandı ve hakkında MİT belgesi ortaya çıkan Ömer Güney adlı zanlının, MİT ajanı olup olmadığını belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi. Önergeye BDP ve HDP'nin tüm milletvekilleri imza attı. Listede 15. sırada olan Bengi Yıldız'ın adı ise silindi ve imzası istenmedi.

BOŞANDI VE EVLENDİ

Yıldız'ın, Bodrum'da bir bayanla plajda içki içerken samimi fotoğrafları medyaya yansımış ve Yıldız, daha sonra evlendiği Deniz Uyan adlı kadının, aile dostu olduğunu öne sürmüştü. Yıldız'ın eşi İlknur Yıldız ise boşanma davası açmıştı. Tek celsede boşanan Bengi Yıldız'a partisi tarafından 'Bir yıl faaliyetlere katılmama' cezası verildi.

Haberin Devamı

Yıldız bu ceza bitmesine rağmen partiden tamamen dışlanırken, seçim bölgesi Batman'da da boykot uygulanıyor. Bir süre önce Batman sokaklarına, Yıldız ile Deniz Uyan'ın Bodrum'da çekilen mayolu fotoğrafının yer aldığı afişler asılmış ve Türkçe ve Kürtçe olarak, "Yoldaşlar zindana, fırsatçı Bengi Batman'a' yazılmıştı.

Yazarlar