Siyaset Beni bugüne kadar Hocaefendi tuttu

Beni bugüne kadar Hocaefendi tuttu

01.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti’den istifasını bir basın toplantısıyla açıklayan Muhammed Çetin, “Parti içinde çoğu kimse rahatsız. Bunlar içeride hep konuşulur. Yakında da bu insanlar patır patır dökülür” dedi

Beni bugüne kadar Hocaefendi tuttu

17 Aralık operasyonu sonrasında hükümetin ipleri kopardığı cemaate yakın isim olan ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevkedilen İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, dün Ak Parti’den istifa etti. “Konuşmalarımızı gizlice kaydedip fitne yaratmaya çalışıyor. Operasyonlarla ilgili çirkin iftiralar atıyor” diye yönetime şikayet edilen Çetin’in istifası ile 17 Aralık sürecinden sonra Ak Parti’den ayrılan vekil sayısı 8’e çıktı. Ak Parti’nin vekil sayısı da dünkü istifa ile 319’a düştü. Ak Parti içinde gelişen olaylarla ilgili sıkıntı olduğunu belirten Çetin, “Çoğu kimse rahatsız, bunlar içeride hep konuşulur, yakında da bu insanlar patır patır dökülür” dedi.

‘Ak Parti kararmıştır’

Haberin Devamı

Çetin, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 17 Aralık’ta gerçekleştirilen rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun, pek çok şeyin görülmesine neden olduğunu, pek çok kişinin gerçek rengini ortaya çıkardığını söyledi.
Adına “ak” diyen partinin, maalesef yolsuzlukların ve rüşvetin üzerine gideceği yerde, aksine onları ortaya çıkarmaya çalışan kamu görevlilerini kıyıma tabi tuttuğunu iddia eden Çetin, “Bugün gelinen noktada Ak Parti, maalesef, kararmıştır. Yolsuzlukların örtüldüğü, hırsızların korunup-kollandığı, hukuksuzluğun hukuk haline geldiği bir sürecin, mimarı olmuştur. Çalanlardan, yiyenlerden, hortumculardan bıkıp, bir ümitle, Ak Parti’ye teveccüh eden temiz yürekli milletimiz, maalesef, bir kere daha hayal kırıklığına uğramıştır.

Varlık sebebini yitirmiş
Ak Parti, asli hüviyetinden ve kimliğinden süratle uzaklaşmış ve istifa eden bir bakanımızın ifadesiyle, oligarşik dar bir yapının hegemonyasına girmiştir. Bu sebeple, varlık sebebini yitirmiş bu partide daha fazla kalmak, günahlarına ortak olmak anlamına geleceğinden, bugünden itibaren, Ak Parti’den istifa ediyor ve siyasi hayatıma bağımsız olarak devam edeceğimi, milletimize saygıyla arz ediyorum” diye konuştu.
Çetin, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ile Ak Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’ın kendisi hakkındaki iddialarına yanıt verdi. Çetin, “Koskaca bir camiaya tırpan sallanırken artık hızını alamayınca kendisine de saplıyor dönüp gelip tırpanın ucu, benimki de öyleydi. Toplantıda o malum arkadaşa, ‘sen aklını mı yedin, yürütülmekte olan bir soruşturmanın savcısına, ‘senin sonun da öldürülen ya da intihar ettiği denilen savcının sonu gibi olacak’ diyorsun.
Orada 20-30 kişi vardı. O da ayağa kalkarak, ‘savcı, hakim benim 15 senelik arkadaşım, liman hadisesi başlayınca kimler tutuklanacak, dosyayı bana versene dedim. Savcı olmaz deyince senin gibi hakimin diyor ve kızarak o tweeti attığını söylüyor. Bunu duyan yan taraftaki goygoycular, başka bir hadise ile birleştiriyorlar, ayakkabı esprisi. Benim ayaklarım 44 numara, önüne koyduğumda 88 ediyor. Bir ay boyunca, ‘istifa etme, yemek yedirelim’ muamelesine maruz kaldım” diye konuştu.

250 yeter mi?
Partideki hazımsızlığı bildiğini iddia eden Çetin, “Çoğu kimse rahatsız, bunlar içeride hep konuşulur, yakında da bu insanlar patır patır dökülür. Ben bağımsız olarak devam edeceğim, başka partilerle ilgim yok” dedi. Kaç kişinin istifa edeceği ile ilgili soruya, Çetin, “250 yeter mi, sizi memnun eder mi ben ne bileyim, benim tanıdığım insanlar var” yanıtını verdi. Gazeteci Emre Uslu’nun kendisini aradığını belirten Çetin, Fethullah Gülen ile görüştüğünü, ancak siyasi bir meseleyi konuşmadıklarını söyledi. Çetin, Gülen’in kimseye istifa et demeyeceğini ifade ederek, “Aylarca önce gitmek istememe rağmen, beni bugüne kadar tutan Hoca efendidir ve ben bunu Mustafa Elitaş’a ve diğer arkadaşlarıma söylüyordum” diye konuştu.
Çetin, bazı milletvekillerinin evlerinde kayıt yaptığı yönünde iddialar olduğunun söylenmesi üzerine, “Bunu işletmek istiyorlarsa, Ak Parti ve o vekiller... Ta Başbakanımızın da bundan haberi var, içindeki muhtevayı duyarlarsa Ak Parti’ye çok büyük zarar verir. Benim amacım üzüm yemek bağcıyı dövmek değil, benim amacım belli insanları sokağa çıkarmak falan değil, onlar açıklamadıkça ben açıklamayacağım” dedi.
Ülkeyi yönetenlerin, ellerinde delil olmadan, masum insanları ithamlarla karaladığını söyleyen Çetin, “Gerilim oluşturuyorlar. 17 Aralık operasyonu, pek çok şeyi görmemizi sağladı” dedi.

Haberin Devamı

Beni bugüne kadar Hocaefendi tuttu

Haberin Devamı

Video için tıklayın