Siyaset Bu tartı daha fazla çekmez

Bu tartı daha fazla çekmez

17.04.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında “Bu tartı, bu sıkleti daha fazla çekmez. Tedbir alamayan Erdoğan şahsım hükümeti, ülkemizi maalesef kur ve faiz kıskacı arasına sokmuştur” diye konuştu

Bu tartı daha fazla çekmez

ANKARA Milliyet

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında TBMM’ye sunulan dokunulmazlık fezlekesi için, “ellerinden geleni artlarına koymasınlar” diyen Öztrak, özetle şunları söyledi:

BUHARLAŞTI: Erdoğan şahsım hükümeti iş başına geldikten sonra Merkez Bankası kasasına girmesi gereken, 128 milyar dolar buharlaştı. ‘128 milyar dolar nerede?’ diye sorduk. Önce duymazdan geldiler. Sonra Erdoğan çıktı; ‘Parayı salgında harcadık’ dedi. 2019’da salgın yok. Ama ne var? Mahalli idare seçimleri var. Tüyü bitmedik yetimin güvence parası 30 milyar dolar, Erdoğan şahsım hükümeti tarafından 2019 mahalli idare seçimlerini kazanabilmek için satılmış. Saray ve şürekasına sesleniyorum. Bir doğru, bin eğriyi düzeltir. Ne siz eğilip bükülün, ne de lafı eğip bükün. Onlarca tweet atıp, eğri büğrü gerekçeler üreteceğinize, sorularımıza cevap verin. 128 milyar doların hangi yöntemle, hangi kurdan, kimlere satıldığını açıklayacaksınız. Şurası çok açıktır. Milletin 128 milyar doları, görülmemiş bir ekonomik cehalet ve siyasi hırs yüzünden buharlaştırılmıştır. Merkez Bankası kasasındaki döviz rezervleri, Sayın Erdoğan’ın şahsi parası değildir. Döviz rezervleri milletimizin sigortasıdır. Milletimizin güvencesidir.

Haberin Devamı

FAİZ KARARI: Merkez Bankası politika faizini yüzde 19’da sabit tuttu. Bu karar, önceki başkanın, faizleri yüzde 19’a çıkardığı için görevinden alınmadığını göstermiştir. 132 gün görevde kalan Naci Ağbal’ın, 128 milyar doların encamını sorguladığı için, görevden alındığı artık netleşmiştir. Sabit tutulan yüzde 19 politika faizi, halen dünyanın en yüksek 7. politika faizidir. Rezervlerdeki hızlı erime yüzünden, ekonomimiz ne yazık ki bugün çok daha kırılgandır.

KÜSTAHLIĞIN SEBEBİ: Millet finans baronlarına teslim edilmiştir, yabancı ülkeler de Erdoğan şahsım hükümetine her fırsatta parmak sallar hale gelmiştir. Tüm dünya bu beceriksiz hükümetin, ekonomimizi nasıl savunmasız hale getirdiğini görüyor. Yunan Dışişleri Bakanı’nın, Ankara’da yaptığı küstahlığın sebebi de budur. Bu arada bu densizliği yapan Yunan Dışişleri Bakanı bilmelidir ki oradaki (Batı Trakya) Müslümanlar aynı zamanda Türk’tür.

Haberin Devamı

UYARIYORUZ: Çok açıkça uyarıyoruz. Bu tartı, bu sıkleti daha fazla çekmez. Metal yorgunu, içte ve dışta güven yitirmiş, tedbir alamayan Erdoğan şahsım hükümeti, ülkemizi maalesef kur ve faiz kıskacı arasına sokmuştur. Bu ehliyetsiz kadrolar elinde, ekonomimiz ne yazık ki kırk katır ile kırk satır arasında kalmıştır.

Ödenek tepkisi

ÖRTÜLÜ ÖDENEK HARCAMALARI: Örtülü ödenek ödemeleri yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artmış. Saray millete tasarruf telkin ediyor ama kendisi itibardan tasarruf etmiyor. Millete bedava soğan, patates, saraya en pahalısından üç Mercedes. Bir de sıkılmadan soğan, patates TIR’larına bayrak asıp, resmi karşılama töreni yapıyorlar.

DİK DURMANIN BEDELİ: (Bildiri operasyonunda ikinci dalga) Emekli amirallerin yapmış olduğu açıklamadan darbe çıkmaz. TESUD artık sarayın yazdığı ayan beyan belli olan bu senaryoda figüran olmayı reddetmiştir. TESUD’un Başkanı Namık Çalışkan’a dik durmanın bedelini ödetmeye çalışıyorlar.

Haberin Devamı

Karaismailoğlu’na başsağlığı telefonu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ablası vefat eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu telefonla arayarak başsağlığı diledi.  CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamada Kılıçdaroğlu’nun, Karaismailoğlu’nu telefonla arayarak ablası Nermin Öztürk’e Allah’tan rahmet, Karaismailoğlu ve ailesine de başsağlığı dileklerini ilettiği bildirildi.