Siyaset 'Bundan sonra darbe hevesleri olmaz'

'Bundan sonra darbe hevesleri olmaz'

20.04.2012 - 17:10 | Son Güncellenme:

Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ”Bundan sonra darbe hevesleri olmaz diye düşünüyorum. Çünkü artık darbelerden hesap sorulabilir hale geldi” dedi.

Bundan sonra darbe hevesleri olmaz


Bakan Eroğlu, İvrindi ilçesindeki Ardıçtepe Barajı’nın temelini atmak ve çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Balıkesir’de, programına Vali Yılmaz Arslan’ı ziyaret ederek başladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu, Tülay Babuşcu ile bakanlık bürokratlarının eşlik ettiği Eroğlu, valilik ziyaretinin ardından aynı binada bulunan Mustafa Necati Bey Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.

Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 2003-2011 yılları arasında gerçekleştirdiği yatırımlar, 2012 yılı çalışmaları ve 2013 yılı hedeflerine ilişkin bilgi verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, 67 bin 138 personel ve 11 milyar 852 milyon liralık bütçesiyle bakanlıklar arasında ön sırada geldiğine dikkat çeken Eroğlu, son 9 yılda, 206’sı baraj olmak üzere bin 128 tesis hizmete sunduklarını bildirdi.

Türkiye’nin en yüksek barajını yapmanın AK Parti hükümetine nasip olduğunu anlatan Eroğlu, Türkiye’nin her köşesinde dev yatırımlara imza attıklarını belirtti.

”Ülkemizin aydınlık geleceğini sağlam tuğlalarla örüyoruz” diyen Eroğlu, inşa edilen tesislerin, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin inşasında sağlam birer tuğla vazifesi göreceğini söyledi.

-”En çevreci hükümet”-

Haberin Devamı

Eroğlu, Orman ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği projeler ve yeni dönemdeki hedeflerine de değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Dünyada orman varlığı hem alan hem odun serveti olarak azalıyor. Türkiye’de Allah’a şükür artıyor. Toplam orman alanımızı 21,6 milyon hektara çıkardık. Yüz ölçümünün yüzde 27.7’si orman alanıyla kaplı olan Türkiye, orman varlığını artıran ender ülkelerden biri. 2015 sonu hedefimiz 22 milyon hektar. Yıldırım hızıyla gidiyoruz. Sadece orman alanı artmıyor. Odun servetimiz de yüzde 50 arttı. Başlatılan ağaçlandırma seferberliği kapsamında son 4 yılda 1 milyon 928 bin hektarlık alanda çalışma yaptık. Fidan üretimini 5 kata çıkardık. 2015 hedefini 535 milyon adet fidan olarak belirleyen arkadaşlarımıza bunu 700 milyona çıkararak toprakla buluşturmaları için talimat verdik. Milli Park sayımızı arttırdık. 2003 yılında 17 olan tabiat parklarının sayısı bu yıl sonunda 201’e ulaşacak. En çevreci hükümet, yeşili en çok seven hükümet bizim hükümettir, yeşillendirme ağaçlandırma konusunda.” -28 Şubat soruşturması- Eroğlu, gazetecilerin 28 Şubat soruşturmasına ilişkin bir soru üzerine Eroğlu, Türkiye’nin, günümüzde darbelerden hesap sorulabilir bir ülke haline geldiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz salı günü grup toplantısında konuya ilişkin yaptığı konuşmasını hatırlatan Eroğlu, darbelerin ülke ekonomisinde zararlar açarak gerilemeye sebep olduğunu dile getirdi.

Eroğlu, şunları kaydetti: ”Darbeler ülkeye zarar vermiştir. Her şeyi demokratik yollarla çözmemiz gerekir. İnşallah birlik, beraberlik, kardeşliğimizi daha da pekiştirmek suretiyle hedeflerimizi yakalayacağız. Türkiye’nin gerçekten küresel bir güç olması için en azından 2023 yılından önce dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına yerleşmesi, gerçekten yumruğunu vurduğu zaman ses getiren bir ülke olması için çalışıyoruz. Bütün gayretlerimiz bu yönde. Zaten ordumuzun da gayesi bu. Elbette biz ordumuzun dünyanın en güçlü ordusu olmasını istiyoruz. Ama siyaset başka...” Kendisinin devlet memurluğu ve genel müdürlüğü döneminde hiçbir şekilde bir parti binasına girmediğini vurgulayan Eroğlu, ”Dediler ki, ’siyasete soyunmak isteyen ceketini çıkarır’ 2007 yılında ben de ceketimi çıkardım, siyasete girdim. Şimdi mecliste çalışıyoruz. Olacaksa böyle olması lazım. Dünyada bunun yolu budur. Biz böyle düşünüyoruz” diye konuştu.

-”Hedefimiz dünyada ilk 10’a girmek”- ”Bundan sonra darbe hevesleri olmaz diye düşünüyorum. Çünkü artık darbelerden hesap sorulabilir hale geldi” diyen Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Birbirimizi sevmemiz lazım. Neticede her şeyin başı sevgidir. Birbirimize hoşgörüyle bakacağız, seveceğiz. Bize bizden başka dost var mı Allah aşkına? 75 milyon vatandaşın kardeş olması, birbirine sımsıkı sarılması lazım. Düşmanlar, ’bunlar bölünsün, parçalansın’ istiyor. Yok falanca filanca, şucu bucu, yok şu etnik kökenli. Ama bizim tek bir milletimiz, tek bir bayrağımız, tek vatanımız, tek devletimiz var. Bunun için hep beraber çalışmamız lazım. Hedef bu. Hedefimiz dünyada ilk 10’a girmek.”