Siyaset CHP Ankara ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı

CHP Ankara ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı

09.12.2008 - 15:08 | Son Güncellenme:

CHP yerel seçimlerde Ankara'dan aday olacak isimleri bir basın toplantısıyla tanıttı. İşte o isimler...

CHP Ankara ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı

CHP, yerel seçimlerde Ankara'da aday olacak isimleri açıkladı.CHP Genel Merkez'de yapılan toplantı ile Ankara'da belirlenen adaylar basına tanıtıldı

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın'ın da katıldığı toplantıda CHP Genel Sekreteri Önder Sav bir konuşma yaptı.

-ÖNDER SAV-

'Ankara'da bıraktığımız yerden geri başlayacağız.' diyerek yerel seçimde Ankara'yı alacaklarını belirten Sav," Bu iktidar hem iki genel hem bir yerel yönetim seçimini yaşadı.Bu kez işi zor.Vatandaşın sıkıntısı artmaya başladı.Bu gidişin sürmemesinin anahtarı yerel seçimlerdir. Bu seçimler bu iktidarı postalayacak seçimlerdir.Tabi ki yerel seçimler iktidara son vermez ama onun beceriksizliğini ortaya koyar. Dar gelirli insanımızın mutfağında yangın var.Tenceresinde et pişmiyor, dert pişiyor.Vatandaşımızın yerel seçimlerde AKP'nin ampulünü söndürecektir.Tabi bunlar konuşarak olmuyor.Örgütlerimiz çalışacak.Örgütler binalarda çay içerek olmuyor örgüt görevini yapacak. Muhtarlıklardaki askılar için örgütümüz iyi çalışmalar yapmalıydı.Örgütümüzü uyarıyorum;Bu listeler tekrar askıya çıktığında örgütümüze büyük görev düşüyor.Hileli seçmen yazımı, bir yere toplu seçmen taşıma gibi konularda itiraz imkanlarımız vardır.Askılar indirildi diye düşünmeyin, listeler üzerinde çalışmalarınızı sürdürün.

Seçim, 'seçim günü' kazanılmaz. Seçimden önce bu çalışmalar yapılmalı.Çok iyi seçmen ama kütükte yok.O seçmenin hiçbir anlamı da yok.Sandığa giden seçmen önemlidir.Evinde oturup tv izleyen sözde sosyal demokrat geçinen seçmene gidip demokratik görevini yapan AKP'li seçmeni tercih ederim.Hiç olmazsa görevini yapıyor.Artık aile içi tartışmalara son verelim.Hepimiz ülkenin geleceği için üzerimize düşen görevleri yapmakla yükümlüyüz.

Bugün AKP'nin ülkede teslim alamadığı tek kale CHP'dir.O kaleyi kolay kolay kuyruklu yıldız gibi 'minareler süngümüz' diyen zihniyete teslim etmeyiz.16 ilçemizde ve 5 beldemizde adaylar belirlendi.Geri kalan 9 ilçede bu çalışmalar sürüyor.

-KARAYALÇIN-

Sav'ın ardından söz alan CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, şunları söyledi;

"Seçim, seçim günü kazanılmıyor gerçekten.Seçimin kazanılması için çalışmalara erken başlamak gerekir.Seçim günü de çok önemlidir ama tek günlük çalışma ile sonuç alınamaz.Bir seçim ordusunu, bir sandık ordusunu kurmak zorundayız.Bana göre 15 Aralık'tan itibaren 10 bin gönüllüyü belirlemeliyiz ve onların hangi sandık çevresinde çalışacağını saptamalıyız.Sonuç elde edebilmemiz için dileklerimiz yetmiyor ama olmuyor.Onun için çalışmamız gerekiyor.Onun için alana çıkmamız gerekiyor.Onun için sandıkların çevresinde çalışma yapmalıyız.Bu seçimi kazanacağımıza inanıyorum.Daha önce de söyledim; Gökçek tıpış tıpış gidecektir.

-ADAYLAR-

Konuşmaların ardından Sav, belirlenen adayların ismini açıkladı.Örgütün isteği doğrultusunda adayların belirlendiğini ifade eden Sav'ın açıkladığı Ankara ilçe belediye başkan adaylarının isimleri şöyle;

Ankara Büyükşehir Belediye Adayı : Murat Karayalçın

Altındağ Belediye Başkan Adayı : Ümmet Buğdaycı

Pursaklar Belediye Başkan Adayı : Nuri Akgül

Akyurt Belediye Başkan Adayı :Ergül Er

Kalecik Belediye Başkan Adayı :Nevzat Şahin

Çubuk Belediye Başkan Adayı : Salih Er

Kazan Belediye Başkan Adayı :İbrahim Özer

Ayaş Belediye Başkan Adayı : Ali Başkaraağaç

Beypazarı Belediye Başkan Adayı :İsa Varlı

Çamlıdere Belediye Başkan Adayı :Hacı Mahmut Ayhan

Mamak Belediye Başkan Adayı :Veli Gündüz Şahin

Sincan Belediye Başkan Adayı : Şenol Ağbaba

Polatlı Belediye Başkan Adayı : Sami Çay

Haymana Belediye Başkan Adayı :Samim Yaşar

Evren Belediye Başkan Adayı :Derviş Ekinci

Bala Belediye Başkan Adayı :Ahmet Şahin

Elmadağ Belediye Başkan Adayı :Ahmet Poyraz