Siyaset ‘CHP bir milli güvenlik meselesine dönüşmüştür’

‘CHP bir milli güvenlik meselesine dönüşmüştür’

02.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın sözleri üzerinden CHP’ye yüklenirken,  “Bunlar yerli milli olamazlar. Bu milletin evladı asla olamazlar... Askere düşmanlık, düşmana askerliktir..  Artık öyle bir noktaya gelinmiştir ki CHP bir milli güvenlik meselesine dönüşmüştür” dedi.

‘CHP bir milli güvenlik meselesine dönüşmüştür’

Bahçeli, dün MHP grup toplantısında özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

CHP, SİYASET FALSOSU: CHP, Türkiye’ye cephe almış bir siyaset ayıbı, bir siyaset defosu, bir siyaset falsosudur. Bizim CHP’yle sorunumuz Türkiye’yle sorunu olduğu içindir. Geçen hafta, bir bakıma CHP’ye oy vermeyen öğretmenlerimizi aşağılayan, onlara öğretmen demeyen Kılıçdaroğlu’nun, sorarım sizlere neresi demokrattır?

DÜŞMANA ASKERLİK: ABD’ye, ‘demokrasimize müdahale edin’ çığırtkanlığı yapan bir CHP’nin neresi doğrudur? Yine bir CHP milletvekilinin kalkıp Türk ordusuna ‘satılmış’ demesi bize göre hesabı sorulması gereken şerefsizliktir, kepazeliktir, Türkiye husumetinin kök salmasıdır. Kahraman Türk ordumuzun satılan, satılmış görülen yeri neresidir?Orduya satılmış demek, bedelsiz satılmışlığın, uşaklığın aleni beyanıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle bu zehirli ve zillet CHP anlayışına diyorum ki: Askere düşmanlık, düşmana askerliktir. Bunlar yerli, milli olamazlar, bu milletin evladı asla olamazlar.

Haberin Devamı

UYKULARINI KAÇIRIYOR: Doğu Akdeniz’den Libya ve Afrika içlerine, Suriye’den Katar’a, Dağlık Karabağ’dan Irak’a, Afganistan’dan Kıbrıs’a kadar kahramanlarımızın varlığı CHP’nin, İYİ Parti’nin, HDP’nin, SP’nin ve bilumum çıkar ortaklarının uykularını kaçırıyor. Batı’nın oyunlarına ses çıkaramayan densizler, Katar’la yatıp Katar’la kalkıyorlar. Boşa kürek çekiyorlar, boşuna çırpınıyorlar. 

ÇIKAR ÖRGÜTÜ: CHP sokakları tahrik etmiş, vatandaşlarımızı istismara yeltenmiş, fakat başaramamıştır... Şimdi de sırayı Türk askeri mi almıştır? Bu terazi bu sıkleti çekmez, bu tekerlek bu tümseği geçemez. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne zilletin lekesi sürülemez. Türkiye Cumhuriyeti; pastane liberallerinin, meyhane devrimcilerinin, arada poşu takan, derede mekap giyen, tepeye varınca mermiyi yiyen kanlı bölücülerin, küreselcilerin eline, emeline, heveslerine, hedeflerine terk edilemez. Artık öyle bir noktaya gelinmiştir ki, ismini saydıklarımın çatı ve çıkar örgütü haline gelen CHP bir milli güvenlik meselesine dönüşmüştür.

Fransa’ya Dağlık Karabağ tepkisi

Fransa bu karanlık geçmişin cellat, ceberrut ve çete ülkelerinden birisidir. Bu ülkenin geçmişinde kan ve işgal vardır. Macron iç siyasette sıkıştıkça, gelecek seçimleri kaybedeceğini hissettikçe Türk ve İslam düşmanlığının dozajını sürekli artırmaktadır. Neymiş, Senato, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’ni küstahça tanıyormuş. Bu Fransızlar ister kabul etsinler, ister etmesinler, ister sevsinler ister sevmesinler, Dağlık Karabağ Azerbaycan toprağıdır.

Haberin Devamı

AB’YE İRİNİ MESAJI: Bize göre İrini Harekâtı Doğu Akdeniz’de kurulmuş mayınlı bir tuzaktır. Taraf ülkeler akıllarını başlarına devşirsinler, Doğu Akdeniz’de önümüzü kesen kim olursa olsun her ihtimali göze almalıdır.

İRAN’DAKİ SUİKAST: İranlı bilim insanı Muhsin Fahrizade’nin uğradığı silahlı saldırı en vahim cinayetlerden birisidir. Lanetlediğimiz bu hunhar saldırının çok organize şekilde icra edildiği anlaşılmaktadır. Bizim dikkatimizi çeken husus suikastın zamanlaması... ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun nezaketsiz ve seviyesiz İstanbul seyahatinden sonra Kudüs’e gitmesi, Batı Şeria ve Golan Tepeleri’nde gezmesi, adeta bölgeyi provoke eder gibi tutum takınması ve ardından Muhsin Fahrizade cinayetinin gerçekleşmesi bize göre üzerinde düşünülmesi gereken kuşkulu bir detaydır.