Siyaset CHP heyeti ABD yolcusu

CHP heyeti ABD yolcusu

06.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’li Müslüm Sarı, Sedef Küçük ve Engin Özkoç’tan oluşan heyet 7 Nisan’da ABD’ye giderek kongre üyeleri ile görüşecek.

CHP heyeti ABD yolcusu

Yerel seçimlerin hemen ardından CHP milletvekillerinin oluşan bir heyet, ABD’ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirecek. 7-10 Nisan tarihlerini kapsayan ziyarette, ABD kongre üyeleri, çeşitli düşünce kuruluşları ve enstitülerle görüşmeler gerçekleştirilecek. Görüşmelerde, Türkiye’deki yerel seçim sürece ve sonrası ile Türk dış politikasına ilişkin değerlendirmeler de yapılacak.
CHP İstanbul milletvekilleri Müslüm Sarı ve Sedef Küçük ile CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’tan oluşacak CHP heyeti, 7-10 Nisan arasında ABD’nin başkenti Washington’a giderek çeşitli temaslarda bulunacak. Yerel seçim sonrasında gerçekleşecek bu ziyarette CHP’li heyet, ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD Kongresi, çeşitli düşünce kuruluşları ve enstitüler ile bir araya gelecek. Görüşmelerde yerel seçim sürece ve sonrasına ilişikin değerlendirmeler, Türk dış politikası ve Türkiye-ABD ilişkileri üzerinde görüş alışverişinde bulunulacak.

Milliyet’in sorularını yanıtlayan CHP’li Sarı, CHP’nin ABD’deki ofisi tarafından organize edilen gezide ABD kongre üyeleri başta olmak üzere birçok temaslar gerçekleştirileceğini belirtti. Sarı, “Elbetteki Türk dış politikası ve yerel seçimlere ilişkin sorular da gelecektir. Bu konular açıldığında CHP olarak bakış açımızı ortaya koyacağız.” dedi. Sarı bu tür temasların üçer, beşer aylık aralarla gerçekleştirileceğini, Türk dış politikasına ilişkin gelişmelerin yapılacak toplantılarda dile getirileceğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu’na rapor
CHP’li Özkoç ise, CHP’nin ABD’de açtığı büroyu ziyaret edeceklerini belirterek, “Think-tank kuruluşlarıyla ilişkileri, orada bugüne kadar yürütülen çalışmaların hangi aşamaya geldiğini, bundan sonraki çalışmaların neler olabileceğini görüşüp değerlendireceğiz.
Ayrıca oradaki arkadaşlarımız bir program hazırlamışlar, kongre üyeleri ve düşünce kuruluşlarıyla görüşmeler olacak. Görüşmelerimizi gerçekleştirdikten sonra bir rapor hazırlayarak Sayın Genel Başkanımız’a ileteceğiz” dedi.