Siyaset 'CHP ittifak için fedakârlık yapıyor'

'CHP ittifak için fedakârlık yapıyor'

14.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Millet İttifakı’yla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü, “Yeni partilerin de bu noktada olduklarını görüyoruz. Türkiye’nin en büyük ittifakı ortaya çıkmaya hazır” ifadesini kullandı.

CHP ittifak için fedakârlık yapıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Milliyet’in gündeme getirdiği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nı genişletme mesajlarına ilişkin olarak, “Türkiye’de tahribatın ortadan kaldırılması için çok geniş bir anlayış birliği ortaya çıkmış vaziyette. Yeni partilerin de bu noktada olduklarını görüyoruz. Türkiye’nin en büyük ittifakı ortaya çıkmaya hazır. Bu ittifakın gerçekleşmesi için her türlü fedakârlığı yapıyoruz” dedi. Partisinin MYK toplantısı devam ederken açıklamalarda bulunan Faik Öztrak, şunları söyledi:

Haberin Devamı

DEDİĞİMİZ YERE GELDİ: Genel Başkanımız; BM’nin desteğiyle, Libya’da ateşkes sağlanması gerektiğini, Türkiye’nin de taraflar arasında arabulucu rol oynamasının doğru olacağını defalarca açıkladı. AK Parti Genel Başkanı, bu çağrılarımızı Genel Başkanımızı ‘uluslararası hukuku bilmemekle’ suçlayarak yanıtladı. Bir de baktık aynı Erdoğan, Hafter’le Serrac arasında arabuluculuğa soyunmuş. Yani bizim dediğimiz yere gelmiş. Bunlara rağmen ateşkesi olumlu karşılıyoruz.

İDLİB BEKA MESELESİ: İdlib meselesini kesin olarak çözmek zorundayız. Buradan ülkemize gelecek yüz binlerce radikal, ülkemiz için en büyük beka meselelerinden biridir. Bu meseleyi Suriye Hükümeti ile görüşerek kesin bir sonuca bağlamalıyız.

Haberin Devamı

BAHÇELİ’YE YANIT: (MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin ‘CHP’ye güvenimiz yok’ açıklaması) “Eğer Bahçeli, Cumhur İttifakı içindeki ortağıyla FETÖ’nün siyasi ayağı ile ilgili araştırma önergesi verecekse, bizim Meclis Grubumuz bunu Genel Kurul’a indirmez. Buyursunlar getirsinler kendi önergelerini, Meclis’te çoğunluğa da sahipler, samimilerse bunu araştırsınlar.”

EN BÜYÜK İTTİFAK: (Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu liderliğindeki siyasi oluşumlarla iş birliği) Türkiye’de tek adam parti devleti rejiminin neden olduğu tahribatın ortadan kaldırılması için çok geniş bir anlayış birliği ortaya çıkmış vaziyette. Dolayısıyla özellikle de bu yeni kurulan partilerin yaptığı açıklamalara baktığımız zaman, onların da bu noktada olduklarını görüyoruz. Türkiye’nin en büyük ittifakı, sadece yeni kurulan partiler değil, söylemiştim sandık ittifakı diye... AK Parti’ye, MHP’ye oy veren seçmenler... Tüm bunlarla birlikte Türkiye’nin en büyük ittifakı ortaya çıkmaya hazır. Burada ortaya çıkacak ittifakı yadsımak mümkün değil. CHP olarak, bu ittifakın gerçekleşmesi için her türlü fedakârlığı yapıyoruz.

LİBYA’DA ARABULUCUK OLUMLU: (CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Libya açıklamaları) “Libya ile yapılan münhasır ekonomik bölge anlaşmasına biz de destek verdik. Ama Libya’ya asker gönderilmesine karşı olmaya da devam ediyoruz. Arabuluculuğu olumlu karşılıyoruz diyoruz.

Haberin Devamı

‘Önerilerimizi dinlemiyorlar’

CHP MYK, dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda Kılıçdaroğlu’nun, “İşsizlik ve ekonominin yönetilememesi. Bunlar iktidarın Türkiye’yi çaresiz bıraktığı noktalar. Önerilerimizi sunuyoruz ama bizi dinlemiyorlar. Türkiye çözümsüzlük noktasında kaldı” dediği öğrenildi. Erken seçim ihtimalinin de değerlendirildiği toplantıda, bazı üyeler Kasım 2020’de, bazı üyeler ise Temmuz 2020’de erken seçim yapılacağı tahmininde bulundu.