Siyaset CHP MYK’da gündem sandık güvenliği

CHP MYK’da gündem sandık güvenliği

22.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK’ya ‘seçim’ ve ‘sandık’ güvenliği brifingi verildi. CHP,  AK Parti’nin kalelerinde izlenecek stratejiyi belirledi.

CHP MYK’da gündem sandık güvenliği

CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, ‘seçim’ ve ‘sandık’ güvenliği konusunda yaptıkları çalışmayı MYK’da anlattı. MYK’da, 2018 seçimlerinde ‘sıfır’ çıkan sandıklar, riskli olarak tespit edilen 104 ilçe konusunda yapılması gerekenler ve izlenecek yol haritası masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

CHP, sorun yaşanması muhtemel olan sandıkların olduğu bölgelere ağırlık verecek, bazı sandıklar ve mahalleler mercek altına alınacak. CHP’ye ‘sıfır’ oy çıkan sandıklar, AK Parti’ye yüzde 90’ın üzerinde çıkan oylar, oy kullanan kayıtlı seçmen oranı yüzde 95’in üstünde olan sandıklar, geçerli oy oranının yüzde 95’in üzerinde olduğu sandıklar, geçerli oy oranının yüzde 95’in ve üstünde AK Parti’ye verildiği sandıklar mercek altına alınacak. Atıcı, “Örgütlerin, sandıkların röntgenini çektik, nerede sorun var, tespit ettik, tedavi yöntemini bulduk. Biz Parti Okulu olarak tedavi ediyoruz, yetişemediğimiz yerde MYK’dan destek istiyoruz” dedi. - MEHTAP GÖKDEMİR Ankara