Siyaset CHP'li Tanrıkulu'ndan 'Şırnak' önergesi

CHP'li Tanrıkulu'ndan 'Şırnak' önergesi

15.03.2013 - 09:30 | Son Güncellenme:

.

CHPli Tanrıkulundan Şırnak önergesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Şırnak ilinin sorunlarının araştırılması ve çözüm önerilerinin sunulması amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.

Haberin Devamı

Tanrıkulu ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, “28 Aralık 2011 akşamı 34 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan Uludere Roboski katliamının failleri hâlâ ortaya çıkarılmamış, yargı önünde hesap vermemişlerdir. Bu katliamın başta Uludere olmak üzere tüm bölge yurttaşlarında derin bir kırılma, devlete karşı gözle görülür bir güven sorunu ve öfkeye sebep olduğu bilinmektedir. Bu katliamın faillerinin derhal bulunması ve bununla da kalınmayıp halktan özür dilenmesi, bir nebze de olsa mağdurların ve bölge halkının acısını dindirmeye vesile olabilir” denildi.

Şırnak’ın sorunlarının sadece gündelik ekonomik sorunlardan ibaret olmayıp, bu sorunların tarihsel bir arka planı bulunduğu ifade edilen gerekçede şu ifadeler yer aldı:

Haberin Devamı

”Otuz yıldır devam etmekte olan çatışmalı süreçte, Şırnak’ta da çok sayıda faili meçhul cinayet yaşanmış, onlarca köy boşaltılmıştır. Bu süreçten etkilenen on binlerce insan psikolojik, sosyal, siyasal ve ekonomik sorunla boğuşmakta, sorunlarının çözümü konusunda ise muhatap bulamamaktadır. Çocuklar, gençler, kadınlar, bu süreçten en fazla etkilenen kesim olmakla birlikte, sorunlarının çözümü için kendilerine neredeyse hiçbir sosyal, psikolojik veya ekonomik olanak sunulmamaktadır.”