Siyaset Çocuk nedir bilmez böyle bir derdi yok

Çocuk nedir bilmez böyle bir derdi yok

23.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Sivas’ta miting düzenleyen Başbakan Erdoğan, ‘Kabataş’ iddiasını tekrar ederken, MHP lideri Bahçeli’nin ‘Gezici’lerle hareket ettiğini söyledi

Çocuk nedir bilmez böyle bir derdi yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk seçim mitingini yaptığı Sivas’ta Gezi eylemleri ve 17 Aralık operasyonlarına değinerek muhalefete yüklendi. Kabataş tartışmasına da değinerek adını vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştiren Erdoğan, “Çıkıyor MHP’nin başındaki beyefendi, aile nedir bilmez, onun böyle bir derdi yok. Çoluk nedir, çocuk nedir bilmez, onun böyle bir derdi yok. Ama bizim derdimiz var. Biz bunu biliriz. Çoluk nedir, çocuk nedir biz biliriz. Diyor ki ‘Türk’ün örfünde kadına el uzatmak yoktur.’ Sen zaten Gezicilerle beraber hareket ettin. Bunu Geziciler yaptılar. Kime yaptılar? O başörtülü bacımıza yaptılar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Sivas Hükümet Meydanı’nda yaklaşık 40 bin kişiye seslendi. Alandakilere sık sık yöresel şive ile “gardaşlar” ve “yiğidolar” diye seslenen Erdoğan, şu mesajları verdi:
* OPERASYON YAPTIRMAYIZ: İçeriden ya da dışarıdan Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenlere göğsümüzü siper eder, onlara hiç tereddüt etmeden gereken cevabı veririz. Bu millet iradesine uzanan o çirkin, o kirli eller asla bu ülkede hedefine ulaşamayacaktır.”
* DİNLEME TEPKİSİ: Bir ülkede bir başbakanın eşiyle konuşması, çocuğuyla konuşması dinlenir mi? Bu nasıl bir insanlık? Bunun ne hukukta yeri var, ne insanlıkta yeri var, ne vicdanda yeri var.
* BÖCEKLE BİR ŞEY BULAMADILAR: Bize kalkıyorlar internet karşıtı diyorlar. Biz internete karşı değiliz, internetteki ahlaki olmayan yayınlara karşıyız. Biz bununla aslında CHP’yi, MHP’yi kurtarıyoruz. Biz sansür getirmedik, çocuklarımızın, gençlerimizin zehirlenmesine, özellikle de siyasetin üzerinden dizayn edilmesine tedbir getirdik. Aslında biz bu yasayla işte bunları koruma altına alalım istedik. Çünkü onlara şantaj yapılıyor, onları tehdit ediyorlar. Hele hele bu paralel yapı. Bu paralel yapının yapmadığı yok ki. Bunlar iş adamlarına da şantaj yaparlar, akademisyenlere, emniyetteki güvenlik güçlerimize şantaj yaparlar. Aklınıza ne gelirse bunlar siyasetçilere şantaj yaparlar. Hepsine şantaj yaptılar, yapıyorlar. Şimdi ellerinden gelse bana da yapacaklar. Onun için böceği yerleştirdiler ama bir şey bulamadılar. Niye? Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz.
* AİLE BİLMEZ: Bakın, sokakları ateşe verdiler, yıktılar yaktılar, hakaret ettiler, yetmedi, kutsal değerlerimize saldırdılar, camilerimize saldırdılar, sokakta altı aylık bebeğiyle yürüyen başörtülü hanım kardeşimize saldırdılar. Adli rapor ortada, her şey ortada. Ama biz sabrediyoruz. Hak tecelli edecek. Çıkıyor MHP’nin başındaki beyefendi, aile nedir bilmez, onun böyle bir derdi yok. Çoluk nedir, çocuk nedir bilmez, onun böyle bir derdi yok. Ama bizim derdimiz var, derdimiz. Biz bunu biliriz. Çoluk nedir, çocuk nedir biz bunu biliriz. Diyor ki ‘Türk’ün örfünde kadına el uzatmak yoktur.’ Sen zaten Gezicilerle beraber hareket ettin. Bunu Geziciler yaptılar. Kime yaptılar? O başörtülü bacımıza yaptılar.
* KANDAN BESLENEN VAMPİRLER: Sivas’tan soruyorum, 1 yıldır kahramanlar diyarı, şehitler diyarı Sivas’a ayyıldızlı tabutlarda yeni şehitler geliyor mu? İşte bundan çok ciddi rahatsızlar. Çünkü bunlar kandan beslenen vampirler, vampirler. Bunların ne Sivas’ın ötesiyle, ne Sivas’ın doğusuyla ne de Sivas’ın kendisiyle irtibatları yok, gönül bağları yok.

Haberin Devamı

Video için tıklayın