Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onlar kaçacak biz kovalayacağız! Kimseye ameliyat...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onlar kaçacak biz kovalayacağız! Kimseye ameliyat...

10.03.2018 - 17:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu: Artık biz bu 780 bin kilometre karede kimseye ameliyat yaptırmayız. Şimdi işte inlerine girdik. Kaçan kaçana... Verdikleri fetvalarla kamuoyunda tepki oluşturan bazı sahte ilahiyatçılar hakkında söylediği sözler nedeniyle sosyal medyada kara propaganda yapanlara da cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sahih islam anlayışı ile Müslümanlar arasındaki bağı kopartmaya çalışıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onlar kaçacak biz kovalayacağız Kimseye ameliyat...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Haberin Devamı

Onlar terörle mücadeleden 15 Temmuz'a Afrin'e kadar sınırlarımızın içinde dışında kahramanlıklarıyla tarih yazdılar. Devletimizin bekasına kast eden alçakları yurdumuza asla uğratmadılar. Minarelerimizden yükselen Allahu ekber nidaları gök kubbeyi süslüyorsa bayrağımız dalgalanıyorsa bunda en büyük pay şehitlerimizindir. Bu topraklar ihanete saldırıya rağmen halen İslam'ın kalesiyle bunu gözlerini kırpmadan şehit olan o cengaverlere borçluyuz.

Şunu unutmayın biz bugüne kadar beşer planında hiçbir gücün karşısında eğilmedik. Biz sadece Allah'ın huzurunda rukuda ve secdede eğildik. Bundan sonrada eğilmeden istikamet üzere yolumuza devam edeceğiz. 780 bin kilometrekarenin her bir karışında emniyetle hayatımızı devam ettirebiliyorsak önce Allah'a sonra şehitlerimize borçluyuz. Din, ilim, ahlak adalet, taşıyıcı sütunlardır.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onlar kaçacak biz kovalayacağız Kimseye ameliyat...

MEHMETÇİK AFRİN'E GİRDİ GİRİYOR

Şu anda Mehmetçiğimiz Afrin'e girdi, giriyor. Zevk için mi? Hayır, sadece ülkemize musallat olan teröristleri yok etmek için. Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 213 oldu. Bu millet imanına, dinine çelik halatlarla bağlı bir millettir.

İnancımızı ve değerlerimizi hedef alan saldırılar ve bunların arkasındakilerle mücadelemiz devam ettireceğiz. Ordumuz muzafferen yürüyor. Er meydanında bileğimizi bükemeyenler köklerimize saldırmaya devam ediyorlar.

EL KAİDE, DEAŞ GİBİ TERÖR ÖRGÜTLERİ SADECE MÜSLÜMAN KANI DÖKMÜŞTÜR

Bunların cibilliyetini değil ciğerlerini de iyi okuruz. El Kaide, DEAŞ gibi eli kanlı çeteler de aynı şekilde bu küresel projenin ürünleridir, araçlarıdır. Bu terör örgütlerinin saflarında savaşanlar neredeyse sadece Müslüman kanı dökmüşlerdir. Üstelik bir taraftan masum insanların kanını su gibi akıtırlarken diğer taraftan da İslam düşmanlarına istismar edebilecekleri bolca malzeme vermişlerdir. Bu örgütlerin bir başka gayesi de sahih İslam anlayışıyla Müslümanlar arasındaki o muhkem bağı kopartmaktır.

DİNİMİZİ TAHKİR EDENLERLE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ.

Dinimizi tahkir edenler ile dinimizin kavramlarını bu amaçla kullananlar aynı amaca hizmet ediyorlar. Biri timsahın alt çenesi, birisi üst çenesidir. Her ikisinin de hedefi Müslümanlardır. Asırlardır bu dini ayakta tutan kadim değerlerdir. Biz onların niyetlerini biliyoruz. Bunların nereden nasıl talimat aldığını biliyoruz. Ciğerlerini iyi okuruz. Bu millet dinine ve itikadına çelik halatlarla bağlıdır. Hiçbir sinsi planın bu bağı kesmeye gücü yetmez. 15 Temmuz'da yaptığımız gibi yine mücadele etmeye devam edeceğiz. 28 Şubatta bin yıl diyenler şimdi nerede.

Haberin Devamı

HİKMET ERLERİNİN ZARAR GÖRMESİNE DE İZİN VERMEYECEĞİZ

Bizim bir inancımız var. O da şu. Bazı yanlış örnekler büyütülerek ve köpürtülerek milletimizin inancına saldırı vesilesi haline getirilmesine de biz göz yummayacağız. Bu mücadeleyi yürütürken aynı zamanda milletimizin gönül dünyasını aydınlatan ehli tarikin, ehli ilmin, hikmet erlerinin zarar görmesine de kesinlikle izin vermeyeceğiz. İnsanların inancından dolayı horlandığı günler geride kalmıştır. Rabbim bize imkan verdiği sürece o kötü günlerin hortlatılmasına da izin vermeyeceğiz.

Haberin Devamı

ONLAR KAÇACAK BİZ KOVALAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongre öncesi halka hitabında yaptığı açıklamalarda, şunları söyledi:

Kardeşlerim hamdolsun şuan Afrin kuşatma altında ve etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 200'ü aştı. Biz buralara 18 milyon kilometre karelerden geldik. Küçüldük küçüldük. Artık biz bu 780 bin kilometre karede kimseye ameliyat yaptırmayız. Şimdi işte inlerine girdik. Kaçan kaçana. Onlar kaçacak biz kovalayacağız.

BİZ İŞGALCİ DEĞİLİZ

Biz toprak işgal etmiyoruz. Biz teröristler ülkemize bela olmasınlar diye kovaladık. Kovalıyoruz. Nereye giderlerse gitsinler. Cerablus'ta yaptık. 140 bin mülteci evlerine döndü. Şimdi Afrin'de de şuan itibarıyla 900 kilometre kareye yaklaşıyoruz. Buranın da toplamı 2 bin kilometre kare. İnşaAllah burayı da kontrol altına aldığımızda Afrinli kardeşlerimiz de topraklarına dönecekler. Biz işgalci, sömürgeci olmadık tarih boyunca. Bize yanlış yapanların tarihi sömürgecilikle doludur. Onlar katliamcıdır. Önce onlar bunun hesabını versinler.