Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bosna Hersek ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bosna Hersek ziyareti

18.05.2018 - 12:47 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Mayıs'ta Bosna Hersek'e bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Bosna Hersek ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bosna Hersek ziyareti ile ilgili Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

"Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sayın Bakir İzetbegovic ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız, 6'ncı UETD Genel Kurul Toplantısı'na katılacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi tarafından kendisine tevdi edilecek fahri doktora için gerçekleştirilecek törene de katılacaklardır. Ziyaret kapsamında gerçekleştirilecek görüşmelerde, Bosna Hersek ile ikili ilişkilerin ve Balkanlar'daki gelişmelerin tüm boyutlarıyla ele alınması, ayrıca diğer bölgesel ve uluslararası meselelerin değerlendirilmesi öngörülmektedir."

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Bosna Hersek ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onur konuğu olacağı Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) 6. Genel Kurulunun düzenleneceği Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da bulunan "Zetra" Olimpik Spor Salonu'ndaki hazırlıklarda sona yaklaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic'in de katılması beklenen büyük buluşma için Batı Avrupa ülkelerinin yanı sıra Balkan ülkelerinden 20 bin civarında insan Saraybosna'ya gelecek.

Yazarlar