Siyaset Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Pham Minh Chinh ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Pham Minh Chinh ile telefonda görüştü

12.10.2021 - 17:20 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Pham Minh Chinh ile telefonda görüştü

Görüşmede, iki ülke arasındaki ticaret, sanayi, turizm ve FETÖ ile mücadeleye ilişkin konular değerlendirildi. Kovid-19 salgını sürecinde dünyanın birçok ülkesine destek verdiklerini belirten Oktay, iki ülke arasında imzalanacak sağlık iş birliği anlaşması kapsamında Vietnam'a 200 bin doz Kovid-19 aşısı,10 vantilatör, 10 hasta monitörü, 20 bin N95 maskesi, 4 bin tulum, 100 bin PCR test kiti, 100 bin birim Viral Nükleik Asit Çıkarıcı ve Koruyucu Nakil Sıvısı verileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Oktay, iki ülke arasında Serbest Ticaret Anlaşması yapılmasının, her iki taraf için de yararlı olacağını düşündüklerini aktardı.

İki ülke arasındaki Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) son toplantısının, Vietnam'ın başkenti Hanoi'de düzenlendiğini hatırlatan Fuat Oktay, Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılacak KEK toplantısının tertiplenmesine yönelik tarih ve gündem belirleme çalışmalarının, ilgili bakanlıklarca yürütüldüğünü söyledi.

Görüşmede Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ı Vietnam'a davet ederken Oktay da kendilerini Türkiye'de ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.