Siyaset DSP'den flaş transfer

DSP'den flaş transfer

14.02.2014 - 14:28 | Son Güncellenme:

Ankara CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Can Ataklı, DSP'nin teklifi üzerine bu partinin Beşiktaş adayı oldu.

DSPden flaş transfer

CHP'den aday gösterilmeyen bazı belediye başkanları da DSP'den aday olmak için dirsek temasını sürdürüyor. İstifa eden başkanlar arasında Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen dikkati çekiyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında hafta sonu yapılan ve 20 saat süren tartışmalı aday belirleme sürecinin ardından 30'a yakın belediye başkanı seçim çevrelerinde yeniden aday gösterilmemişti. Yeniden aday gösterilmemelerine tepki veren isimler istifalarını sunarak, CHP ile yollarını ayırdı. Bu isimlerin büyük bir bölümünün DSP'den seçim yarışına girmesi bekleniyor. İstifasını sunan belediye başkanları arasında Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Dikili Belediye Başkanı Yusuf Altıparmak, Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya istifa etti. Sedefçi, Evcilmen, Kamacı ve Altıparmak'ın DSP'den Kaya'nın DP'den seçimlere girmesi bekleniyor.

Ataklı aday oldu CHP'nin İstanbul Büyükşehir aday adayı olan Can Ataklı'nın DSP'den Beşiktaş Belediye Başkan adayı olması da kesinleşti. DSP, YSK'ya aday bildirimi için öngörülen 18 Şubat tarihine kadar bazı önemli isimlerle de anlaşma sağlamayı hedefliyor. DSP'nin İstanbul'da da mevcut belediye başkanlarıyla dirsek temasının sürdüğü kulislere yansıdı. DSP; Aliağa’da Mehmet Emircan, Balçova’da Semra Aksakal Kayacan, Beydağı’nda Ümit Çakır, Bornova’da Kemal Pülten, Güzelbahçe’de Ertan Avkıran, Menderes’te Akif Ekti, Menemen’de Mustafa Seviş, Torbalı’da İbrahim Öz ve Urla’da Berkan Yılgör ile seçimlere girecek.