Siyaset ‘Ekonomide ilk 10 hedefine yakınız’

‘Ekonomide ilk 10 hedefine yakınız’

29.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bilim ve teknolojiye büyük yatırımlar yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyaya ‘‘Bizi izlemeye devam edin’’ diye seslendi. Erdoğan, ‘‘Dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girme hedefine de hiç olmadığımız kadar yakınız’’ dedi.

‘Ekonomide ilk 10 hedefine yakınız’

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin bilhassa son zamanlarda bilime, bilim insanına ve teknolojiye çok büyük yatırımlar yaptığını, gören her göz, hakkı konuşan her dil kabul etmektedir. Buradan bütün dünyaya seslenerek diyorum ki, bizi izlemeye devam edin" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girme hedefine hiç olmadığı kadar yakın olduğunu da ifade etti. TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende özetle şunları söyledi:

21 KADIN ÖDÜL ALDI: Bu yıl 66 bilim insanımız yaptıkları çığır açıcı çalışmalarla TÜBİTAK ve TÜBA ödüllerine layık görüldü. TÜBİTAK Bilim Ödülü'nü 3, Teşvik Ödülü'nü ise 14 bilim insanımıza takdim edeceğiz. Aynı şekilde 3 bilim insanımıza TÜBA Uluslararası Akademi Ödülü, 37 üstün başarılı genç araştırmacımıza da TÜBA GEBİP ödülü vereceğiz. Ödül alan bilim insanlarımızın yaklaşık üçte birine tekabül eden 21'inin kadın olması bizim için ayrı bir gurur vesilesidir.

ÖZGÜR DÜŞÜNCENİN HAMİSİ OLDUK: Batı medeniyeti her ne kadar referans vermekten imtina etse de bugün bilimde varılan seviyenin temelleri Doğu medeniyeti tarafından atılmıştır. Mezopotamya, Mısır, Yunan ve Roma uygarlıklarından sonra kaybolmaya yüz tutmuş bilimi İslam medeniyeti adeta yeniden ayağa kaldırmıştır. Elbette sadece geçmişteki başarılarımızla iftihar ederek bir yere varamayız.  Son 19 yılda yaptığımız yatırımlarla, uyguladığımız politikalarla bilimin ve özgür düşüncenin hamisi olduk, olmaya da devam ediyoruz. 

Haberin Devamı

YENİ SANCAR'LARIN HABERCİSİ: Kabiliyetli evlatlarımız Türkiye'nin dört bir tarafındaki Dene-Yap Teknoloji Atölyeleri'nde kritik ve stratejik teknolojilere yönelik yeni nesil yöntemlerle eğitimler alıyor, sosyal etkinliklere katılıyor. Dünyanın en büyük uzay havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te yarışmalara katılan gençlerimiz, gelecekte dünyayı değiştiren mucitler arasında yer alabilmek için yarışıyorlar. Şüphesiz bu yatırımlar ülkemizden daha birçok Aziz Sancar çıkacağının habercisidir. Aziz Sancar bursumuzu 2022 yılı Ocak ayında başlatıyoruz. Bunun yanında bütün ömrünü bilime adayan ve bilim tarihi alanındaki çok kıymetli çalışmalarıyla dünyada çığır açan Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamız adına yeni bir burs programı başlatıyoruz. 

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN: Türkiye'nin bilhassa son zamanlarda bilime, bilim insanına ve teknolojiye çok büyük yatırımlar yaptığını, gören her göz, hakkı konuşan her dil kabul etmektedir... Buradan bütün dünyaya seslenerek diyorum ki, bizi izlemeye devam edin. Teknolojik bağımsızlığın, siyasi bağımsızlığın teminatı olduğunu bilerek çalışmaya devam edeceğiz...  Sürekli vites yükselterek yolumuza devam ediyoruz.

Haberin Devamı

HEDEF İLK 10: İhracatta geçen ay sonu itibarıyla yıllık 221 milyar dolar rakamını yakaladık. Cari fazla vermeye başlayacağımız günler inşallah yakındır... Hedefimiz de dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girmektir. Üstelik bu hedefe ulaşmaya hiç olmadığımız  kadar yakınız.

‘Şapkadan tavşan çıkarmadı, herkese şapka çıkarttırdı’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da konuşmasında Türkiye’de eskinin yönetemeyen, neyi nasıl ve ne için yaptığını bilmeyen iktidarlar döneminin kapandığını söyledi... Hâlâ meselenin ne olduğunu anlamayıp, ‘iktidar şapkadan tavşan çıkardı’ diyerek meseleyi illüzyona, sihirbazlığa bağlıyorlar. Hayır, ortada bir illüzyon yok. Sayın Cumhurbaşkanımız, siyasetteki 40 yıllık tecrübesiyle, milletine olan sevdasıyla, devlet yönetimindeki ustalığıyla şapkadan tavşan çıkartmadı, aksine bir kez daha herkese şapka çıkarttırdı” dedi.

Haberin Devamı

‘Ekonomide ilk 10 hedefine yakınız’

‘Bizim inancımızda teröre yer yok’​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Müslümanların dirliğe kavuşması ancak kendi aralarında bir ve beraber olmaları ile mümkündür. İnancımızda kavmiyetçiliğe, tefrikaya, fitneye yer olmadığı gibi teröre de asla yer yoktur” dedi.

Erdoğan, ABD’de düzenlenen ve on binlerce Müslümanı bir araya getiren MAS-ICNA Kongresi’ne video mesaj gönderdi.  “Sizlerin aracılığıyla ABD’nin dört bir yanındaki kardeşlerimize selam ve muhabbetlerimi gönderiyorum” diyerek konuşmasına başlayan Erdoğan, Kuran-ı Kerim’de “her zorlukla beraber muhakkak bir kolaylığın olduğunun” müjdelendiğini hatırlattı. Bir taraftan salgın sebebiyle işi, aşı, düzeni bozulanlara sahip çıkarken, diğer taraftan da toplumun refahı ve esenliği için gösterdikleri çabaları artırmaları gerektiğini söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti: “Salgınla beraber yükselen İslam düşmanlığı, yabancı karşıtlığı ve kültürel ırkçılık gibi akımlara karşı dayanışmamızı daha da güçlendirmeliyiz. Müslümanların dirliğe kavuşması ancak kendi aralarında bir ve beraber olmaları ile mümkündür. Cihanşümul kardeşliğimizin etnik ve kültürel farklılıklarımız sebebiyle zedelenmesine izin veremeyiz. Hangi kökene, ten rengine, kavme, kültüre, mezhebe, meşrebe mensup olursa olsun tüm Müslümanlar kardeştir. İnancımızda kavmiyetçiliğe, tefrikaya, fitneye yer olmadığı gibi teröre de asla yer yoktur. Varlığımıza yönelik artan tehditler karşısında kendi kabuğuna çekilmemeliyiz. Toplumda hak ettiğimiz yeri almaya çalışmalıyız.” -ANKARA Milliyet