Siyaset Emekli Albay Doğan: Ben Apo değilim

Emekli Albay Doğan: Ben Apo değilim

17.08.2008 - 02:25 | Son Güncellenme:

Doğan’dan cep telefonu kullanmasına izin vermeyen polislere: Ben hain değilim

Emekli Albay Doğan: Ben Apo değilim

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Albay Arif Doğan’ın, kendisini adliyeye götüren polislerin cep telefonu kullanmasına izin vermemeleri üzerine sinirlenerek, “Ben hain değilim, ben Apo değilim” dediği öğrenildi.
Doğan, önceki gün gözaltında bulunduğu Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler tarafından Adliye’ye getirildi. Edinilen bilgiye göre Doğan, ifadesinin ardından tutuklanmadan önce adliyede bulunan bir yakınının cep telefonunu kullanmak istedi.
Yakınlarını arayarak haber vermek isteyen Doğan’a polisler izin vermedi. Bunun üzerine Doğan sinirlenerek, “Ben hain değilim, ben Apo değilim” diyerek tepki gösterdi.
Doğan’a, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki sorgusu sırasında, evinde ele geçirilen telsizleri ne amaçla bulundurduğu da soruldu. Doğan’ın ifadesinde, “Bu telsizleri Güneydoğu’da görev yaparken PKK’lı teröristlere pusu kurmak amacıyla satın aldım. Telsizlerin parasını kendim ödedim” dediği bildirildi.  Tutuklanmadan önce sağlık kontrolünden geçirilen Doğan, sağlık kontrolü sırasında kendisini görüntüleyen kameralara şunları söyledi: “Her tarladan bir lezzet, her köyden bir pe...venk gelmiş. Beni de içine çekmeye çalışıyorlar. Ergenekon’un ne olduğunu da bilmiyorum.”   

Haberin Devamı

Ergenekon’da bir tutuklama
Ergenekon soruşturması kapsamında bir kişi daha tutuklandı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgu ve işlemleri tamamlanan Sadettin S. ile Muzaffer Ö. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gönderildi.
Sadettin S. ve Muzaffer Ö.’nün, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz tarafından ifadeleri alındı. Sadettin S., savcılıkça serbest bırakıldı. “Örgüte yardım, örgüte ait silahları ve uyuşturucuyu saklamak” iddiasıyla nöbetçi İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen Muzaffer Ö. ise tutuklandı.