Siyaset Erdoğan İstanbul’da düzenlenen çocuk şenliğinde konuştu: Çocukların yüreği umutla çarpmalı

Erdoğan İstanbul’da düzenlenen çocuk şenliğinde konuştu: Çocukların yüreği umutla çarpmalı

24.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Savaş mağduru çocukların yaşadığı trajediye dikkati çeken Erdoğan, çocukların kulaklarının bomba sesleriyle değil, akranlarının neşeli sesleriyle çınlaması gerektiğini belirterek, “Çocuklar, korkunun pençesinde değil, huzurun kucağında uyumalıdır” dedi...

Erdoğan İstanbul’da düzenlenen çocuk şenliğinde konuştu: Çocukların yüreği umutla çarpmalı

Gülden Çoktan- Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün eşi Emine Erdoğan ile birlikte Başakşehir Millet Bahçesi’nde düzenlenen 23 Nisan TRT Çocuk Şenliği’ne katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öncelikle tüm milletin ve çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Erdoğan, salgın sebebiyle ara verilen misafir çocukları ağırlama programının önümüzdeki yıldan itibaren tekrar başlayacağını söyledi. 

Haberin Devamı

Erdoğan, yakın çevredeki gelişmeler göz önüne alındığında oradaki çocuklar için derin üzüntü yaşadığını belirterek, “Güneyimizde on binlerce çocuğun hayatını yitirdiği yüz binlerce çocuğun yetim ve öksüz kaldığı, on binlerce çocuğun Avrupa başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında kaybolduğu bir trajedi hâlâ sürüyor. Kuzeyimizde ikinci ayını bitiren savaşın da acı neticeler doğurarak devam etmesini endişeyle takip ediyoruz. Böyle dönemlerde çocukların yüreklerindeki saf sevgiye, onların hayatımızı güzelleştiren gülüşüne, neşesine, dokunuşuna her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğuna inanıyorum. Bizim savaşları bitirmek, krizleri sona erdirmek, güvenlik ve huzur iklimini genişletmek için gösterdiğimiz gayretlerin en önemli motivasyon kaynağı çocuklardır. Çocukların kulakları bomba sesleriyle değil, akranlarının neşeli sesleriyle çınlamalıdır. Çocukların yürekleri tedirginlikle değil sevgiyle, coşkuyla, umutla çarpmalıdır. Çocuklar, korkunun pençesinde değil, huzurun kucağında uyumalıdır” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan İstanbul’da düzenlenen çocuk şenliğinde konuştu: Çocukların yüreği umutla çarpmalı

Erdoğan, şiir okuduğu konuşmasında sözlerine şöyle devam etti: “Hani merhum bir sanatçımız ‘Yakarsa dünyayı garipler yakar’ diyor ya aslında bu sözün tersinden doğrusunu güzelleştirirse ‘Dünyayı çocuklar güzelleştirir’ diye ifade etmek lazım. Bir şairimiz (Nazım Hikmet) de şöyle diyor. ‘Dünyayı verelim çocuklara. Hiç değilse bir günlüğüne. Allı pullu bir balon gibi verelim. Oynasınlar. Oynasınlar türküler söyleyerek, yıldızların arasında. Dünyayı çocuklara verelim. Kocaman bir elma gibi verelim. Sıcacık bir ekmek somunu gibi. Hiç değilse bir günlüğüne doysunlar. Dünyayı çocuklara verelim. Bir günlük de olsa öğrensin dünya arkadaşlığı. Çocuklar dünyayı alacak elimizden. Ölümsüz ağaçlar dikecekler.’ Evet, dünyayı çocuklara verdiğimiz gün her şeyin daha vicdanlı, daha şefkatli, daha sevecen olduğunu göreceğiz.” 

‘İftarın bereketi çocukların güler yüzü’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, çocuklarla birlikte iftar yaptı. Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından o anları “Çocuk, bayram demektir. İftar soframızın bereketi, İstanbul Küçükyalı Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan devlet korumasındaki çocuklarımızın güler yüzleriydi. 23 Nisan coşkusunu birlikte paylaştık. Yarına umut olan çocuklarımızın her birini sevgiyle kucaklıyorum” notuyla paylaştı.